Vůjtek zkusí štěstí v Pittsburghu, Eliáš zůstává v New Jersey

Další dva čeští hokejoví útočníci podepsali smlouvy v zámořské NHL. Vladimír Vůjtek odchází z finské Hämeenlinny do Pittsburghu Penguins, Patrik Eliáš přijal nový tříletý kontrakt v týmu New Jersey Devils. Vůjtek míří do Ameriky už poněkolikáté - nabídka přišla těsně před koncem přestupního termínu, v němž odcházejí do NHL hráči, kteří jsou v Evropě pod smlouvou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NHL

NHL

Ačkoliv přišla smlouva ze zámoří v hodině dvanácté, Vůjtek odchod za oceán ještě zvažoval, jak řekl v rozhovoru pro Český rozhlas 1: "Hodně rozhodlo to, že Pittsburgh hraje hokej, který mi vyhovuje - útočný a technický. Jejich styl byl pro mě prioritou." Zkušený útočník strávil poslední rok ve finské Hämeenlinně, ještě letos v dubnu ale o něj projevily zájem i ruské kluby - například Avangard Omsk. Vůjtek se ovšem rozhodl vyčerpat kontrakt na severu Evropy až do konce: "Kontakty s ruskými kluby také proběhly, ale co se týče Omsku, to bylo ze začátku velice okrajové, pak se vedení už neozvalo. Samozřejmě, že možnost odejít do Ruska byla do poslední chvíle, ale já jsem podepsal loni v únoru smlouvu ve Finsku, kde se mi moc líbilo. Měl jsem tam super podmínky a zázemí, tak jsem nechtěl kontrakt porušit. Tehdy jsem nespekuloval o tom, že bych do Ruska odešel."

Patrik Eliáš byl nejproduktivnějším hráčem Devils v uplynulých třech ročnících, ale patřil mezi platově nedoceněné hráče. V uplynulé sezóně si vydělal 750 tisíc dolarů. Nyní mu vypršela smlouva a jako chráněný volný hráč měl možnost přijmout nabídku jiného klubu NHL, ten ale nakonec zůstane věrný Ďáblům - Eliáše citovala agentura AP: "Vedení klubu prokázalo, že oceňuje, jak jsem dosud hrál a má o mě do budoucna zájem." Útočník si podle deníku Sport vydělá v nadcházejícím ročníku 4,25 miliónu dolarů, v následujícím 4,5 miliónu a ve třetí sezóně o milión více. Navíc na bonusech může za toto období dostat dalších 3,5 miliónu dolarů.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme