Výborný Joseph vychytal výhru Toronta

Play off zámořské NHL odstartovalo prvním finálovým duelem Východní konference. Důležitý první zápas vyhráli hokejistě Toronta na ledě Caroliny v poměru 2:1. Hosté mohou děkovat především výbornému výkonu brankáře Curtise Josepha, který si připsal 31 úspěšných zákroků. Toronto se tak ujalo vedení v sérii 1:0 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokej

hokej

Carolina sice svého soupeře předčila v počtu střel poměrem 32:24, ale do Josephovy sítě se dokázala trefit pouze jednou. Ve čtvrté minutě měli Hurricanes výhodu přesilové hry díky vyloučení Tomáše Kaberleho a dokázali ji využít. Obránce Toronta Cross vyhazoval puk tak nešťastně, že jej od domácího útočníka Jeffa O´Neila odrazil do vlastní branky. Vyrovnání se hosté dočkali za čtyři minuty, kdy se po přihrávce Tomáše Kaberleho trefil Alexander Mogilnyj. Vítězný gól padl ve 33. minutě. Švéd Jonas Höglund tečoval ze vzduchu střelu Nathana Dempseyho a rozhodl o výhře Toronta 2:1.

Toronto se z vítězství radovalo i přes absenci osmi hráčů základní sestavy. Trenér Quinn se musel obejít bez útočníků Sundina, Tuckera, Renberga, Domiho, Valka a obránců Juškeviče, Lummeho a Pilaře.

Východní konference:

Carolina - Toronto 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
O'Neill - 8. Mogilnyj (T. Kaberle), 33. Höglund

Střely na branku: 32:24

Stav série: 0:1

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme