Výborný půjde do Havířova, Poláci popírají, že měl být u jejich reprezentace

Hokejový trenér František Výborný podepsal smlouvu s extraligovým celkem Femax Havířov. Definitivně tak padla možnost, že by působil v Polsku. Výborný se s Havířovem domluvil rychle. Reakce polského svazu je ale překvapivá. Nesouhlasí s informacemi, podle kterých měl český trenér působit u jejich reprezentace.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podpis smlouvy s polským hokejovým svazem už prý byl na spadnutí, přesto se František Výborný nakonec rozhodl jinak. Vedly ho k tomu rodinné důvody, které nechtěl blíže specifikovat. Původně totiž byla nabídka z Polska k národnímu týmu. Protože má ale Osvětim osm, nebo devět reprezentantů, jednali Poláci v posledním měsíci s Výborným o tom, zda by byl ochoten trénovat i Osvětim, aby reprezentanty měl pod dohledem a vedl je. Výborného to sice lákalo, ale když vzal kalendář, zjistil, že není den, kdy by se dostal domů. To je pro něj nepřijatelné.

Přestože jednání s Havířovem proběhla o víkendu velmi rychle, majitel klubu Pavel Hinner řekl, že s angažováním Výborného moc nepočítal. Vše už klub bral jako uzavřenou věc. Proto vedení potěšilo, že k dohodě mezi Výborným a Poláky nedošlo, obnovilo jednání a oddíl se s Výborným domluvil.

Trenér Výborný tedy zamířil do Havířova. Jaká je reakce polského svazu? Poněkud překvapivá. Polský svaz ledního hokeje totiž popírá, že by jednání s Františkem Výborným ohledně místa trenéra reprezentace byla v konečné fázi.

Podle sportovního ředitele polského svazu ledního hokeje Leszka Leiczyka se o pracovní nabídce pro Františka Výborného mluvilo už několik let, ale k dohodnutí smlouvy nedošlo. O povolání nového trenéra polské reprezentace se dokonce ani nemělo uvažovat.

Leszek Leiczyk také řekl, že v tisku vyšlo dementi předsedy hokejového svazu o tom, že by se chystala změna na postu trenéra reprezentace. Podle něj se měl František Výborný stát trenérem celku Unia Osvětim. Přišla ale zpráva, že Výborný trenérem Osvětimi nebude. Takovou má polský svaz informaci, ale písemně nic nedostal. Koneckonců, podle Leiczyka, na papíře ještě žádná dohoda neexistovala.

Pavel Novák, Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme