Výborný s Kleslou pomohli Columbusu k výhře

Čeští hokejisté ve službách Columbusu se třemi body podíleli na výhře Blue Jackets ve Phoenixu 5:2 v utkání zámořské NHL. Obránce Rostislav Klesla jednou skóroval a útočník David Výborný dvakrát nahrával. Za domácí si jednu asistenci připsal Petr Nedvěd.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Výborný

David Výborný | Foto: Hráči NHL

Hlavní hvězdou zápasu v arizonské hale byl ale obránce Columbusu Bryan Berard, který zaznamenal na beka mimořádný kousek. Berard se dokázal střelecky prosadit ve třech ze čtyř přesilových her a připsal si první hattrick ve své kariéře. Na 3:1 zvýšil s pomocí Jaroslava Balaštíka, který šikovně zakryl výhled brankáři. Phoenix prohrál osm z posledních dvanácti zápasů. Columbusu podlehl přesto, že soupeři vystřelili za celé utkání jen patnáctkrát.

Hokejisté Dallasu si připsali cenné vítězství nad nejlepším celkem Západní konference Detroitem, na jehož ledě vyhráli 6:3. Přitom domácí vedli už 3:0. Po třetí brance opustil led gólman Stars Marty Turco, jenž inkasoval třikrát z dvanácti střel. Nástupce kanadského olympionika Johan Hedberg už žádnou střelu za svá záda nepustil a pomohl k obratu v utkání, kterému velel útočník Jere Lehtinen s kolegou Mikem Modanem a obráncem Sergejem Zubovem. Lehtinen dal dvě branky, Zubov s Modanem na tři nahráli. Polovina branek texaského týmu padla při přesilovkách.

Hokejisté Chicaga sice vyslali na branku Nashvillu 37 střel, ale za zády Vokounova náhradníka Chrise Masona skončila jediná. Chabá střelecká produktivita stála Blackhawks další body, když prohráli 1:5 a připsali si desátou porážku za sebou. Ke druhé brance pomohl Nashvillu nechtěně obránce Jaroslav Špaček, který poslal puk přesně na hokejku Scotta Hartnella, po jehož asistenci skóroval Adam Hall. Další český olympionik Martin Erat se naopak blýskl přesnou přihrávkou na třetí branku vítězů, kterou dal Yanic Perreault. U gólu asistoval i Marek Židlický. Chicago útočí na smutný klubový rekord z roku 1951, kdy prohrálo třináctkrát za sebou.

Roberto Luongo vychytal Floridě vítězství ve Washingtonu 4:3 po nájezdech. Opora Panthers v utkání zlikvidovala třiatřicet střeleckých pokusů soupeře, v závěrečných penaltách inkasovala pouze z hole Brookse Laicha. Naprázdno tentokrát vyšel Alexandr Ovečkin a Brian Willsie. Za Floridu nájezd proměnili Nathan Horton a veterán Joe Nieuwendyk. V normální hrací době zápas skončil smírně 3:3. Domácí Capitals se již po čtyř minutách hry ujali dvoubrankového vedení, když se do střelecké listiny zapsali Jamie Heward a v početní převaze Dainius Zubrus. Florida však v závěru třetiny snížila zásluhou Seana Hilla a dvěma úspěchy z druhé hrací části vývoj utkání otočila ve svůj prospěch. Přesilové hry zužitkoval střelec Olli Jokinen. Faul Nathana Hortona ze závěrečného dějství ovšem potrestal svou druhou brankou z početní převahy Dainius Zubrus.

Výsledky nedělních zápasů:

Washington - Florida 3:4 po sam. nájezdech (2:1, 0:2, 1:0, 0:0)

Branky: 4. a 53. Zubrus, 1. Heward - 31. a 32. O. Jokinen, 18. Hill, rozhodující sam. nájezd Nieuwendyk
Střely na branku: 36:42
Diváci: 11.407

Detroit - Dallas 3:6 (1:0, 2:3, 0:3)

Branky: 4. Zetterberg, 21. Schneider, 22. Jason Williams - 32. a 47. Lehtinen, 23. Hagman, 38. P. Boucher, 47. N. Kapanen, 49. Tjärnqvist
Střely na branku: 25:32
Diváci: 20.066

Chicago - Nashville 1:5 (0:2, 0:1, 1:2)

Branky: 48. Bell - 32. a 43. Perreault (na první Erat, Židlický), 10. Smithson, 19. Hall, 47. Sullivan
Střely na branku: 37:21
Diváci: 10.208

Phoenix - Columbus 2:5 (1:3, 1:1, 0:1)

Branky: 11. Nagy (Nedvěd), 22. Doan - 16., 24. a 60. Berard (na první dvě Výborný), 7. Klesla, 12. Nash
Střely na branku: 34:15
Diváci: 14.436

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme