Vyhlídky New Yorku posuzují vyslanci z MOV

Inspektoři Mezinárodního olympijského výboru zahájili 4denní posuzování New Yorku, jako města, které se uchází o uspořádání letních olympijských her v roce 2012. Členové hodnotící komise už byli v Londýně a v Madridu, v Evropě je ještě čeká posouzení kandidatury Paříže.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na jihu Manhattanu

Na jihu Manhattanu | Foto: Milan Kopp

Americká média věnují návštěvě hodnotící komise mimořádnou pozornost. Ústředním tématem newyorské nabídky je podle deníku USA Today projekt olympijského stadionu přímo pod mrakodrapy na Manhattanu.

Město New York se obává, že pokud by byl zpochybněn nový stadion, sníží to americké vyhlídky pro letní hry v roce 2012. Také deník New York Times upozorňuje na to, že se organizátoři sami postavili do delikátní pozice, když kandidaturu staví na stadionu na západní straně Manhattanu u řeky Hudson.

Olympijská vesnice by měla být v další z newyorských čtvrtí v Queensu. Sportovci a návštěvníci by tedy cestovali nejen autobusy a metrem, ale také loděmi. Jedna z nejvyšších provozních položek je plánována na bezpečnost.

Milan Kopp, Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme