Výhra New Yorku Rangers v režii Čechů

Čeští hokejisté zařídili v pondělním zápase NHL výhru New Yorku Rangers nad Floridou 4:0. Dvakrát skóroval Jaromír Jágr a svůj první gól v zámořské soutěži dal Petr Průcha. Martin Ručinský na tři branky nahrál a asistenci si připsali i Martin Straka s Michalem Rozsívalem. V dalších zápasech porazil Detroit v prodloužení San Jose díky vítězné trefě Jiřího Fischera a Phoenix vyhrál v Calgary 2:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Miroslav Konvalina

Skóre zápasu otevřel přesně minutu před koncem první třetiny po asistenci Ručínského Ťjutin. Ve 35. minutě Jágr zužitkoval dvojnásobnou přesilovou hru Rangers. O 42 vteřin později, v pokračující výhodě, se Jágr trefil znovu. Na obě branky mu shodně nahráli Straka s Ručinským. V závěru druhé části svou první brankou v NHL uzavřel střeleckou listinu Průcha, po přesné nahrávce Rozsívala. Rangers přestříleli Floridu v poměru 49:23. Výhra upevnila pozici Rangers v čele atlntické divize, stejně tak Florida zůstává na první příčce divize jihovýchodní.

Také v Detroitu sehrál klíčovou roli český hokejista. Domácí se v utkání se San Jose trápili. Red Wings chyběl kvůli obnovenému zranění třísel kapitán Steve Yzerman a hosté dotáhli souboj s favoritem do prodloužení. O vítězství Detroitu 3:2 rozhodl necelou minutu před koncem prodloužení Fischer. Detroit vévodí centrální divizi i západní konferenci.

Phoenix vyhrál pod vedením Wayna Gretzkyho druhý zápas. Na ledě Calgary se mohl legendární hráč v roli kouče radovat z vítězství 2:0. K úspechu přispěl velkou měrou gólman Curtis Joseph, jenž udržel 44. čisté konto v kariéře.

Výsledky pondělních zápasů:

New York Rangers - Florida 4:0 (1:0, 3:0, 0:0)

Branky: 19. Ťjutin, 35. Jágr (Straka, Ručínský), 36. Jágr (Straka, Ručínský), 39. Průcha (Rozsíval)
Střely na branku: 49:23
Diváci: 16.351.

Detroit - San Jose 3:2 v prodl. (2:1, 0:1, 0:0 - 1:0)

Branky: 16. Shanahan, 20. Samuelsson, 65. Fischer - 13. Ekman, 31. Sturm.
Střely na branku: 34:28
Diváci: 20.066.

Calgary - Phoenix 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Branky: 48. Ricci, 60. Devereaux.
Střely na branku: 25:21
Diváci: 19.289.

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme