Vyprodaný stadion dotlačil Kladno ke druhé výhře

Hokejisté Kladna porazili ve třetím barážovém utkání o účast v příštím ročníku extraligy Havířov 5:3 a vedou v sérii hrané na čtyři vítězství 2:1. Středočeši o své výhře rozhodli v poslední třetině, kterou vyhráli 3:0 a ani v sedmém domácím zápase po skončení základní části první ligy nepoznali hořkost porážky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Extraliga

Extraliga

Zápas přitom nezačal pro domácí vůbec dobře. Už ve třetí minutě inkasovali v rozmezí 34 vteřin dvě branky. Orcta nejprve překonal bekhendovou střelou Appel a poté si stejně úspěšně vedl Kopecký, jenž potrestal chybu Kladna v rozehrávce.

Publikum potěšil až v osmé minutě Kysela, který sklepl nahození Mojžíše od modré a poprvé překonal brankáře Maříka. Hosté hráli chvílemi nedisciplinovaně a ještě v první třetině na to doplatili. Horáčkův faul potrestal přesnou střelou z úhlu Klimt.

Z nerozhodného výsledku se však Kladenští neradovali dlouho. Hned po první přestávce putoval na trestnou lavici Kysela a Šakarov dostal Havířov opět do vedení. Středočeši se poté začali tlačit více do útoku a téměř permanentně zaměstnávali soupeřovu obranu. Výsledkem však byly pouze neproměněné početní výhody.

Poté byli v rychlém sledu vyloučeni Jankových a Kruliš, načež fanoušci naházeli na led odpadky. Rozhodčí se proto rozhodli zápas přerušit a nechali kluziště vyčistit. Následnou dvojnásobnou početní výhodu ukončil už po 37 vteřinách faul Kopeckého. Počet vyloučení stále rostl. Nejvíce trestných minut nasbíral v rychlém sledu Sršeň, jenž nejprve fauloval Michálka, poté jej v přerušené hře píchl čepelí hole a s pětiminutovým přídavkem putoval do kabin.

Sedmiminutovou výhodu však již po 40 vteřinách ukončil verdikt sudího Mináře, jenž vyloučil domácího kapitána Zajíce. Po jeho návratu to dlouho vypadalo, že se Kladnu vyrovnat nepodaří. Osmnáct vteřin před koncem dlouhé výhody se však přece jen trefil Klimt. Utkání tak podruhé v sérii směřovalo k prodloužení.

V 52. minutě však přesně tečoval Havel patkou hole Kyselovo nahození a přiblížil domácí ke druhé výhře. Patnáct vteřin před koncem se hosté rozhodli odvolat Maříka a účet zápasu uzavřel střelou do prázdné branky Jankových.

Vagnerplast Kladno - Havířov Panthers 5:3 (2:2, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 8. R. Kysela (Mojžíš), 19. Klimt (Chatrnúch, Zajíc), 46. Klimt (Kruliš, Zajíc), 53. Michal Havel (Kysela), 60. Jankových - 3. Appel (Hodek), 3. J. Kopecký (Sršeň, Folta), 23. Šakarov (T. Vlček, Appel). Rozhodčí: Havlík, Minář - Kostka, Český. Vyloučení: 6:10, navíc Sršeň (Havířov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 7198. Stav série: 2:1.

Kladno: Orct - Kruliš, Špelda, Martin Čech II, Kasík, Chatrnúch, Mojžíš, Frolo, Skuhrovec - Kalla, Gardoň, Klimt - Jankových, Michálek, Musil - R. Kysela, Zajíc, Michal Havel - Bílek, Jiří Kameš, Horna.

Havířov: Mařík - Cartelli, Horáček, Punčochář, Boháček, V. Čech, T. Vlček, Kolba - J. Kopecký, Sršeň (46. Křestan), Folta - Martin Čech I, Hrbek, Polanský - Hodek, Appel, Šakarov.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme