Vyrovnání v poslední minutě znamenalo pro Slavii konec v LM

Fotbalisté Slavie Praha remizovali v odvetě 3. předkola Ligy mistrů s moldavským Šeriffem Tiraspol 1:1 a po bezbrankovém výsledku z úvodního zápasu z nejprestižnější evropské soutěže vypadli. Sešívaní celý zápas ve vršovickém Edenu vedli, ale vyrovnání přišlo v nejméně vhodný okamžik, v poslední minutě nastavení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová Liga mistrů Slavia Praha - Šeriff Tiraspol

Fotbalová Liga mistrů Slavia Praha - Šeriff Tiraspol | Zdroj: ČTK

Český fotbal tak během dvou dnů přišel o oba své zástupce v milionářské Lize mistrů a tak si Slavie i Sparta zahrají jen čtvrté předkolo Evropské ligy.

Zatímco moldavský mistr nastoupil v totožné sestavě jako před týdnem, kouč Karel Jarolím udělal několik změn. Talentovaný Adam Hloušek se díky tomu nečekaně dostal až na hrot útoku ke Stanislavu Vlčkovi. Ve 12. minutě dokonce slávistický kapitán Vlček po Hlouškově pokusu přes hlavu poprvé rozvlnil síť, jenže stál v ofsajdu.

Do vedení se nakonec červenobílí dostali a to hned za tři minuty. Po rohovém kopu usměrnil Vomáčkovu tečovanou střelu mezi tři tyče pohotovou rybičkou právě Hloušek, který přišel před sezonou za dvacet milionů z Jablonce. Talentovaný mladík si připsal svou první soutěžní trefu v novém dresu a zlomil rok a půl dlouhé čekání slávistů na vstřelený gól v domácích zápasech evropských pohárů.

Po zbytek první a na začátku druhé půle svěřenci trenéra Jarolíma, který si v hledišti odpykal zbytek svého disciplinárního trestu, kontrolovali hru. Poté ale začal přebírat iniciativu Šeriff, pořádně zatápět však začali stále nervóznějším slávistům až v posledních pěti minutách.

Diváci na stadionu v Edenu zkoprněli v 92. minutě. Letící centr prošel celým domácím vápnem až na zadní tyč, kde srovnal Nadson.

Vršovičtí tak ani čtvrtý soutěžní duel sezony nevyhráli a po závěrečném hvizdu nevěřícně popadali na trávník. Vidina Ligy mistrů a zisku minimálně 185 milionů korun za základní skupinu byla pryč. Na Slavii tak stejně jako na Spartu čeká čtvrté předkolo Evropské ligy.

Slavia Praha - Šeriff Tiraspol 1:1 (1:0)

Branky: 15. Hloušek - 90.+ 2 Nadson. Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, De Luca (všichni It.). ŽK: Suchý, M. Černý - Mamah, Balima. Diváci: 13.483. První zápas: 0:0, postupuje Tiraspol.

Slavia Praha: Hanuš - Čelůstka, Suchý, Vomáčka, Hubáček - Janda, M. Jarolím (62. Vasiljevič), Ragued, J. Černý (89. Tafat) - Vlček, Hloušek (74. M. Černý). Trenér: Vrabec.

Šeriff Tiraspol: Namaško - Mamah (72. Bulat), Nadson, Tarchnišvili, Rodriguez - Diedhiou (59. Franca), Rouamba, Arbanas, Kornějenkov, Suvorov (82. Volkov) - Balima. Trenér: Kučuk.

Vyhraje podle vás někdy český tým fotbalovou Ligu mistrů? Hlasujte v naší anketě!

Jakub Kanta, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme