Washington poslal Tomáše Fleischmanna na farmu

Pouhé dva zápasy nabídl pondělní program kanadsko-americké NHL. Nejzajímavější akcí pro české hokejové fanoušky z noci na dnešek se proto stalo rozhodnutí funkcionářů Washingtonu Capitals, kteří poslali českého útočníka Tomáše Fleischmanna do farmářského celku Hershey Bears. Klub z hlavního města USA přitom 21letého Čecha povolal do prvního týmu před necelým měsícem. Od 3. listopadu se Fleischmann stihl zapojit do třinácti utkání NHL a dvakrát přihrál svým spoluhráčům na gól.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Fleischmann

Tomáš Fleischmann | Foto: Miroslav Konvalina

Ruského hráče Andreje Markova pro změnu nepotěšilo vedení soutěže. To potrestalo obránce Montrealu Canadiens za to, že v sobotním zápase svého mužstva proti Torontu strčil do čárového rozhodčího. Montreal toto utkání prohrál 3:4 a Markovovi jeho nesportovní chování v něm vyneslo třízápasový distanc. Přijde tak o zápasy v Ottawě, s Buffalem i s Los Angeles.

Ve dvou zmiňovaných pondělních zápasech zámořské NHL se stoprocentně dařilo hostům. Detroit vyhrál v Los Angeles přesvědčivě 5:2, výhra Toronta na Floridě byla těsnější. K vítězství kanadského celku na jihovýchodě Spojených států přispěl asistencí u rozhodující branky Bryana McCabea český obránce Tomáš Kaberle. I proto nebyla domácím nic platná gólová přihrávka Kaberleho krajana Lukáše Krajíčka.

Výsledky pondělních zápasů NHL:

Florida - Toronto 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky: 39. Weiss (Krajíček) - 32. Tucker, 51. McCabe (T. Kaberle). Střely na branku: 35:26. Diváci: 11.215.

Los Angeles - Detroit 2:5 (0:0, 1:3, 1:2)
Branky: 28. Corvo z tr. střílení, 59. Avery - 25. Chelios, 30. Schneider, 34. Yzerman, 56. Zetterberg, 50. Lidström. Střely na branku: 24:29. Diváci: 18.118.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme