Washingtonu se proti newyorským týmům daří

Petera Bondry jsme se v americké metropoli po vítězství Washingtonu Capitals nad New York Islanders 3:0 ptali, jak je možné, že Washington nedá téměř nikdy Ostrovanům šanci. Statistika během několika posledních let je podle Jiřího Fischera z Hlasu Ameriky 23 vítězství, jedna porážka a tři remízy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peter Bondra

Peter Bondra | Foto: Miroslav Konvalina

Peter Bondra si myslí, že proti všem třem newyorským týmům se Capitals daří. Ale mají podle něj dobrá mužstva a není radno zápasy podceňovat a nebýt na ně připraven, říká slovenský hokejista, který v zápase s Islanders oslavil své 35. narozeniny. "To, že vyhráváme, nám v přípravě pomáhá a hrajeme pak dobrý zápas," říká Bondra.

V pátek Capitals ze začátku podržel brankář Kolzig, mužstvo nakonec dalo dva góly a těsně před koncem, když Islanders odvolali brankáře, padla třetí branka. "Dá se říct, že jsem kontrolovali celý zápas až do konce," uvažuje nahlas Peter Bondra. Podle něj hraje dobře celé mužstvo, nejen Jaromír Jágr, který měl ale poslední dva týdny podle Bondry super: "Každý něčím přispívá k vítězství, je v tom systém a je také důležité hrát dobře v obraně. Po All Star Game je důležitý každý zápas a získat dva body proti New York Islanders přišlo velmi vhod a Capitals si upevnili pozici v tabulce."

Radek Martínek z New York Islanders je z nepříznivé statistiky proti Capitals nešťastný, ale nedovede to pochopit. "Je to hokej, na jedno mužstvo se daří a na jiné ne," říká smutně. "Na ledě nejsme schopní udělat nic, nebruslíme, nedáváme góly a pak se těžko vyhrává. Islanders to teď nejde, málo střílí na bránu, chybí dorážky." Podle Martínka je chaos v obraně. Dva zápasy o přestávce na All Star Game se newyorským vůbec nepovedli. "Je to v hlavách," říká Radek Martínek, "všichni chtějí vyhrát, každý západ, ale soupeř je lepší a moc toho nedovolí, takto se prohrávají zápasy."

Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme