Začala NHL 2005/2006

S novým stříbrným a černým logem vstoupila v noci na dnešek slavná NHL do sezóny 2005/2006. Po roční výluce začala kanadsko-americká hokejová liga bezprecedentním programem. Ještě nikdy v 88leté historii zámořské hokejové profesionální ligy se nehrály během první noci zápasy všech klubů, většinou to byly dva až čtyři souboje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Češi v NHL

Češi v NHL | Foto: Miroslav Konvalina

Také se ještě nikdy v historii nehrálo během jednoho večera 15 zápasů. Vedení soutěže tak chtělo potěšit zejména fanoušky hladové po hokeji, protože poslední zápas v základní části se hrál před rokem a půl. Atmosféru v hale MCI ve Washingtonu sledoval zpravodaj Českého rozhlasu Miroslav Konvalina.

Už hodinu před zápasem bylo před halou MCI rušno, bývalí hráči Capitals se podepisovali fanouškům, pro děti byly připraveny nejrůznější soutěže a překupníci vstupenek se pokoušeli prodat lístky sportovním příznivcům hladovým po hokeji.

Prvnímu zápasu sezóny proti Blue Jackets z Columbusu v Ohiu předcházelo odpočítávání a krátký umělecký program, jehož vyvrcholením byl nástup Capitals s hokejkami na jejichž koncích byly zavěšené lampióny.

Také během přerušení a o přestávkách se organizátoři snažili diváky bavit nejrůznějšími hrami, rozhazovali trička a nabízeli výhodné rodinné vstupenky v jejichž ceně už je započtený hamburger, Cola, chipsy a ještě basebalové čepice.

Návrat diváků je pro NHL prioritou, nová pravidla mají přinést více gólů, ale hokej nestačí, Američané chtějí show, na kterou mohou vzít manželky i děti. Mike McGuire z radia ESPN tvrdí, že kanadsko-americká hokejová liga a hráči teď musí být s fanoušky trpěliví.

Musí dostat diváky zpátky do haly a vysvětlit jim, jak se změnila pravidla, dát jim čas, aby si na to zvykli, viděli více gólů, ale také to, co dělá z hokeje zábavu.

Bude to pro mnoho klubů a týmů rok přestavbový. Hráči, kteří byli pryč 17 měsíců si musejí zvyknout. Také diváci měli spoustu možností, jak zapomenout na hokej, ale všichni věří, že se hokej v Americe znovu oživí.

"Je velmi důležitý, že je hokej zpátky, je to jeden z nejrychlejších a nejvíce vzrušujících sportů, ale vidím plno prázdných sedadel," říká Bill z Houstonu.

Pro Freda z Virginie je důležité, že se hokej vrátil. Říká, že miluje hokej 40 let a loni mu chyběl, ale chápe, že hokej v Americe byl moc drahý a muselo se s tím něco udělat.

Skalní fanoušci se do sportovních hal vrátili ihned, na ty ostatní se teprve čeká. Znalci ale tvrdí, že více lidí začne chodit na hokej až před Vánoci a po Novém roce.

Milan Kopp, Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme