Záhrobská i bez hůlky osmá

Česká lyžařka Šárka Záhrobská obsadila v dnešním slalomu Světového poháru ve francouzském Val d'Isere osmou pozici i přesto, že na začátku druhého kola ztratila jednu z hůlek. Závod vyhrála Rakušanka Schildová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

lyže, carving

lyže, carving

Hůlku Záhrobská ztratila hned po startu, když se jí zachytila o startovní konstrukci. "Byla to moje chyba, měla jsem si na to dát větší pozor," komentovala smolný moment sama lyžařka. O kolik drahocených setinek sekundy tím přišla, však nechce spekulovat. "Těžko se to dá přesně odhadnout. Něco jsem ztratila na startu, než jsem zareagovala a pustila se do slalomu, ale na druhou stranu jsem to pak napálila jako ještě nikdy. Dole jsem sice ještě zakolísala, protože bez hůlky máte přeci jen horší rovnováhu, ale jinak jsem z toho závodu vytěžila, co se dalo," dodala přese všechno spokojená Záhrobská, která z českých lyžařek bodovala jako jediná. Eva Kurfürstová obsadila se ztrátou 3,65 sekundy 37. místo, Michaela Smutná skončila osmačtyřicátá.

Závod vyhrála letošní slalomářská suverénka Marlies Schildová z Rakouska. V cíli měla náskok 21 setin vteřiny na Annemarie Gergovou z Německa, která v jednatřiceti letech dosáhla na nejlepší umístění v kariéře. Třetí dojela Švédka Therese Borssenová. Útok na další medailové posty nevyšel Američankám, které tento týden ve Val d'Isere vyhrály oba předchozí závody. Stieglerová nakonec skončila šestá a v polovině závodu třetí Kildowová minula v druhém kole branku. Neuspěla ani zlatá olympijská medailistka z Turína Anja Pärsonová ze Švédska: skončila sedmá s náskokem pouhých čtyř setin před Záhrobskou. Naopak velkou radost si udělala slovenská závodnice Veronika Zuzulová, která zajela nejrychlejší čas druhého kola a obsadila celkově páté místo.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme