Závěr přípravy na hokejové MS se vydařil Kanadě

Čeští hokejisté v generálce na mistrovství světa v Rakousku prohráli v Praze s Kanadou 1:2. Domácí tým vedl v T-Mobile Aréně díky trefě Petra Průchy, ale na začátku druhé části vyrovnal Simon Gagne a dvě a půl minuty před koncem rozhodl Joe Thornton. Svěřenci Vladimíra Růžičky vstoupí do světového šampionátu v neděli v 16:15 ve Vídni duelem se Švýcarskem.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokej

hokej

V sedmé minutě na sebe po vhazování navázal Vašíček dva hráče, posunul puk úplně volnému Průchovi, a ten svůj bekhend zvedl mimo Luongův dosah. Češi byli aktivní a dvakrát nebezpečně dorážel Sýkora. Kanaďané se postupem času začali vyrovnávat s důrazem soupeře a vytvářeli si i příležitosti.

Hráčům s javorovým listem na hrudi vyšel vstup do druhé dvacetiminutovky. Nejdříve ještě Gagne vystřelil vedle, ale poté, co jej uvolnil přihrávkou z rohu Thornton, už osamocený útočník Philadelphie skóroval. Kubina a Tomáš Kaberle v té chvíli byli oba za brankou. Růžičkův výběr potom nevyužil skoro čtyřminutovou přesilovou hru a okolo poloviny utkání byl zápas na šance chudý. Až v 33. minutě se vřítil do šance Heatley, ale podklouzl ve chvíli, kdy se řítil sám na českého brankáře. Na kolenou už kanonýr ruské Kazaně vystřelil jen do padajícího Vokouna. Vzápětí se prodral před Luonga Straka, ale neuspěl ani s překvapivou střelou bekhendem.

K vítězné brance vzývala zaplněná holešovická hala své hrdiny marně. Naopak dvě a půl minuty před koncem Thornton prostřelil Vokouna a rozhodl.

Výsledek:

Česká republika - Kanada 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Průcha (Vašíček) - 22. Gagne (Thornton), 58. Thornton (Gagne). Rozhodčí: Bertolotti (Švýc.) - Barvíř, Bláha (oba ČR). Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 13.487.

Sestavy: ČR: Vokoun - Židlický, Fischer, Kubina, T. Kaberle, Šlégr, Špaček, F. Kaberle, Hejda - R. Vrbata, Prospal, Martin Straka - P. Sýkora, Výborný, Hlaváč - Dvořák, Čajánek, Ručinský - Průcha, Vašíček, Varaďa. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Radim Rulík; Kanada: Luongo - Redden, Hannan, Regehr, Boyle, Souray, Phillips, Heward - Doan, Draper, Maltby - Nash, Thornton, Gagne - Heatley, Morrison, Smyth - Marleau, Fisher, Morrow - Walker. Trenéři: Marc Habscheid, Craig McTavish a Tom Renney.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme