Zemřela naděje ruského hokeje, spoluhráč Jágra Čerepanov

Hokejové Rusko prožívá mimořádně těžké chvíle. V utkání tamní Kontinetální hokejové ligy mezi Viťazem Čechov a Avangardem Omsk zkolaboval hostující devatenáctiletý útočník Alexej Čerepanov, který později zemřel na zástavu srdce. Podle prvních zpráv se to stalo pár okamžiků po srážce se spoluhráčem Jaromírem Jágrem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský holejista Alexej Čerepanov.zemřel

Ruský holejista Alexej Čerepanov.zemřel | Zdroj: ČTK

Agent zesnulého ruského hokejisty i mluvčí klubu New York Rangers, který Čerepanova draftoval, ale tuto verzi po rozhovoru s Jágrem nepotvrdili. Agent Jay Grossman prohlásil, že před tragickou chvílí jeli Čerepanov a Jágr ve velké šanci dva na jednoho. Pak vystřídali a Jágr řekl Čerepanovovi, že z této akce měl skórovat. Mladá naděje ruského hokeje pak najednou zkolabovala.

Televizní stanice TSN informuje, že Ruskové situaci nezvládli - sanitka, která bývá během zápasu na každém stadiónu, už byla v okamžiku nešťastné události na cestě zpět do nemocnice. Možná, že právě tyhle komplikace a s nimi související pomalý převoz postiženého hráče byly příčinou tragédie.

Alexej Čerepanov byl jedním z největších talentů ruského hokeje. Čekalo se od něj opravdu hodně, v Rusku i později v zámoří. Komentátor televizní stanice Nova sport Roman Jedlička to Radiožurnálu potvrdil: "Říkalo se o něm, že by to mohl být nový Kovalčuk nebo Malkin. New York Rangeres si ho vybrali loni v prním kole draftu. Poslali ho nikoliv na farmu, ale do Omsku, aby se rozehrával po boku Jaromíra Jágra."

Jaromír Jágr měl být učitelem mladého Čerepanova. Podle Romana Jedličky to teď nebude mít český útočník lehké: "Pro Jaromíra Jágra je to stoprocentně nejhorší období v jeho životě, jaké kdy zažil, nic horšího se mu stát nemohlo. Jágr to určitě nezavinil, nelze mu to dávat za vinu. Ale bude to na něj mít obrovský vliv. Teď buď bude Jágr podávat nejhorší výkony v životě - nebo nejlepší."

Možná by se nikdo nemohl divit, kdyby se Jágr rozhodl s hokejem ze dne na den skončit. Roman Jedlička oponuje: "Myslím si, že to nebude znamenat konec hokejové aktivity Jaromíra Jágra. Má v Omsku podepsanou smlouvu, i když ta je v tomhle okamžiku jen cárem papíru. Myslím si naopak, že Jágr i celý Omsk se semknou a budou chtít pro Čerepanova vyhrát titul."

Bylo by vám líto, kdyby J. Jágr kvůli nehodě na ledě ukončil kariéru? Vyjádřete se v naší anketě!

Tomáš Lörincz, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme