Zidane zařídil neuvěřitelný obrat v utkání s Albionem

Fotbalové EURO má za sebou zatím nejúchvatnější zápas. Reprezentanti Francie porazili Angličany 2:1, přestože ještě minutu před koncem prohrávali. Obrat ale zařídil dvěma góly kapitán francouzského týmu, Zinedine Zidane. Naopak David Beckham za stavu 1:0 pro Albion neproměnil pokutový kop. Ve druhém nedělním utkání EURA se rozešli Švýcaři s Chorvaty smírně 0:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Euro 2004: Francie porazila Anglii

Euro 2004: Francie porazila Anglii | Foto: EPA

Angličtí fotbalisté vedli od 38. minuty gólem Franka Lamparda, který hlavou umístil do sítě volný kop Davida Beckhama. Kapitán národního týmu mohl ve druhém poločase vítězství pojistit, příležitost zvýšit z pokutového kopu na 2:0, ale gólman Barthez jeho střelu kryl, a Francouzi v závěrečném náporu Beckhamovo zaváhání potrestali. Osud zápasu vzal do svých rukou nejlepší hráč světa podle loňské ankety FIFA Zidane. Nejprve precizně provedeným trestným kopem vyrovnal a poté z penalty zajistil obhájcům titulu výhru 2:1.

V českém táboře stoupá dva dny před vstupem národního týmu do evropského šampionátu fotbalová horečka. Svěřenci kouče Karla Brücknera se pomalu noří do atmosféry fotbalového svátku a po dávkách vstřebávají informace o Lotyšsku, prvním soupeři na šampionátu. Zdi luxusního hotelu v Penha Lonze, kde se skrývají před vyčerpávající sluneční výhní, opustí v pondělí, kdy se na čas přesunou do Coimbry. V univerzitním městě stráví noc před úterním zápasem šampionátu.

Zinedine Zidane se raduje ze šťastné střely

Francie - Anglie 2:1 (0:1)

Branky: 90.(+1) a 90.(+3) z pen. Zidane - 38. Lampard.
Rozhodčí: Merk - Schräer, Salver (všichni Něm.).
ŽK: Pires, Silvestre - Scholes, Lampard, James.
Diváci: 63.000 (vyprodáno).

Švýcarsko - Chorvatsko 0:0

Rozhodčí: Batista - Januario, Cardinal (všichni Port.).
ŽK: Vogel, Huggel, Stiel - Pršo, Bjelica, Rapajič, Živkovič, Mornar.
ČK: 50. Vogel.
Diváci: 24.090.

Další informace z Eura 2004 naleznete na webu www.portugalsko2004.cz, který pro vás připravil ČRo 1 - Radiožurnál se serverem Tiscali.cz.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme