Slovensko s Vlhovou slaví, Ledecká se dalšího dobrého umístění nedočkala. I tak vidí Češka sezonu úspěšně

Obřím slalomem v neděli končí sezóna ženského lyžařského Světového poháru, ve kterém mají všechny trofeje už své majitele. Zatímco Ester Ledecká mezi ně bohužel nepatří, Slovensko jásá díky nejlepší lyžařce této zimy Petře Vlhové.

Tento článek je více než rok starý.

Lenzerheide (Švýcarsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká na Super-G ve Val d´Isere

Ester Ledecká na Super-G ve Val d´Isere | Foto: Eric Gaillard | Zdroj: Reuters

„Získat velký křišťálový glóbus je velká dřina. Prošla jsem v podstatě celým programem Světového poháru. Měla jsem nějaké představy o tom, jaký je boj o celkové prvenství, ale realita je ještě těžší,“ přiznala Petra Vlhová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si příspěvek Martina Charváta o závěru sezony Světového poháru v alpském lyžování

Lyžařce volala krátce po sobotním závodě i slovenská prezidentka Zuzana Čaputová a blahopřála jí k jednomu z největších sportovních úspěchů pro Slovensko. Vlhovou celou sezónu doprovázely vlajky a hlasivky diváků, kteří se častokrát krčili i na skalách jen aby mohli být u jejích závodů.

„Když jsem šla nahoru na start, tak jsem slyšela, jak křičí. Jsou úžasní, v podstatě na každém závodě byl nějaký Slovák,“ chválila své fanoušky slovenská reprezentantka.

Zato český tým kolem Ester Ledecké, který v zázemí s Vlhovou spolupracuje, už je ze závodů dávno pryč a s mnohem menší slávou. Souhrou nešťastných okolností dostala jinak výborná sezóna Ester Ledecké ve svém závěru výraznou kaňku.

Česká reprezentantka se po povedeném mistrovství světa na lyžích rozhodla jet šampionát na snowboardu, ale krátce před ním se zranila. Protože kvůli tomu vynechala hned tři závody na lyžích, spoléhala na zisk potřebných bodů v Lenzerheide, ale tam se sjezd a super-G kvůli špatnému počasí nejely.

A tak cestou domů autem říkala: „Znamená to konec sezony Světového poháru, ale myslím, že byla úspěšná. Za mě teda určitě ano.“

Z letošní sezóny má Ester Ledecká hlavně jedno vítězství ve Světovém poháru na lyžích, jedno na snowboardu a dvě těsná čtvrtá místa z lyžařského mistrovství světa.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme