Ledecká na lyžích poprvé vyhrála Super-G Světového poháru. Suterovou porazila o tři setiny vteřiny

Olympijská vítězka Ester Ledecká poprvé vyhrála superobří slalom ve Světovém poháru. Ve francouzském Val d'Isere zvítězila s náskokem tří setin před královnou rychlostních disciplín z minulé sezony Corinne Suterovou ze Švýcarska. V lyžařském Světovém poháru si Ledecká připsala druhou výhru po loňském triumfu ve sjezdu v kanadském Lake Louise.

Tento článek je více než rok starý.

Val d´Isere (Francie) (Aktualizováno: 13:15 20. 12. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České „obojživelnici“ se stejně jako v minulé sezoně podařilo vyhrát závod elitního seriálu ve dvou různých sportech. Před osmi dny triumfovala v paralelním obřím slalomu na snowboardu v Cortině d'Ampezzo.

Pořád ve své jízdě vidím hodně chyb, říká Ledecká po sedmém místě. Chce se inspirovat vítězkou

Číst článek

Když dojela se startovním číslem šest do cíle a vedla o 78 setin, dlouho si výsledkovou tabuli udiveně prohlížela. Vzápětí její výkon atakovala Suterová, která byla na třetím mezičase o osm setin rychlejší, ale v závěru lehce ztratila a zařadila se těsně za pětadvacetiletou Češku. Pak už Ledeckou ohrožovala jen Italka Federica Brignoneová, jež skončila se ztrátou 35 setin třetí.

„Nemám slov, je to skvělé. Na tohle tak nějak trénujeme a pořád se toho snažíme docílit. Přáli bychom si, aby to bylo každý týden vítězné. Upřímně jsem se svou jízdou na začátku až tak spokojená nebyla, myslím, že tam bylo spoustu chyb,“ přiznala v cíli pro Radiožurnál Ledecká.

Trenér Tomáš Bank už od prvních branek cítil naději na další skvělý závod své svěřenkyně. „Už jak to zabalila do sjezďáku, tak jsem tušil, že to dneska (v neděli) bude dobrý. Z toho projevu poznám, že dneska jede naplno. Vypadalo to hezky, jela dobře,“ řekl České televizi.

Přehled vítězství českých sjezdařů ve Světovém poháru:

Olga Charvátová (2)
kombinace - Schruns (Rak.) 1983, slalom - Piancavallo (It.) 1986

Šárka Strachová (2)
slalom - Aspen (USA) 2008, slalom - Aspen 2009

Ester Ledecká (2)
sjezd - Lake Louise (Kan.) 2019, superobří slalom - Val d'Isere (Fr.) 2020

Vyplatilo se změnit linii ve druhé průjezdné bráně. „Řekl jsem si, že by bylo možná lepší jet trošičku dál od modré brány, aby měla jednodušší timing. Nabrala tam rychlost,“ pochvaloval si Bank.

Další triumf Ledecké přišel po nevydařeném ranním rozježdění. „Ester to ráno vůbec nešlo na warm upu a byly i slzičky,“ prozradil trenér.

V superobřím slalomu, který překvapivě ovládla na olympijských hrách v Pchjongčchangu, si Ledecká výrazně vylepšila maximum ve Světovém poháru. Dosud byla nejlépe šestá na konci letošního února v italském La Thuile, kde jela super-G naposledy.

Ve Val d'Isere Ledecká uzavřela nedělním triumfem povedenou první rychlostní zastávku Světového poháru v této sezoně, při níž skončila šestá a sedmá ve sjezdech.

mch, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme