Lyžařka Vonnová zažívá poslední sezonu. Vyrovná Stenmarkův rekord?

Americká lyžařka Lindsey Vonnová před sezonou oznámila, že je její poslední. Průběh ale zatím není podle jejích představ. Poranila si koleno a na první start tak teprve čeká. Start hvězdné Američanky se očekává za týden ve Val Gardeně.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lindsey Vonnová

Americká lyžařka Lindsey Vonnová před sezonou oznámila, že je její poslední | Foto: Christian Hartmann | Zdroj: Reuters

Lyžařka je známá také svým pozitivním vztahem k sociálním sítím. Na Instagramu informuje o svém zdravotním stavu, přípravě na závody nebo také o tom, co si ráda zpívá v autě. Sledujícím Vonnové neunikl ani fakt, že jejím přítelem je elitní hokejový obránce Nashvillu P. K. Subban.

V poslední době ale na jejích sociálních sítích převažují fotky z posilovny, kde se připravuje na svůj návrat na sjezdovku. Při pádu na tréninku si poranila koleno a musí tak stále nosit ortézu.

„V jejím věku je ta regenerace po zranění těžší. Pro organismus a tělo je návrat do tréninku a závodu náročnější. Smekám před ní, že se o to pokouší zase a zase. Ale chápu, že nechce ukončit kariéru zraněná,“ říká bývalá česká lyžařka Lucie Pešánová na konto Vonnové pro Radiožurnál.

Američanku lze s její sbírkou úspěchů už teď považovat za legendu alpského lyžování. K vyrovnání rekordu Švéda Ingemara Stenmarka v počtu vítězství v mezinárodních závodech jí však stále čtyři prvenství chybí. „Nechci tím rekordem sama sobě ještě více dokazovat, co všechno se mi povedlo. Mám minimálně o 20 vítězství více, než kterákoliv jiná lyžařka v historii. Nepotřebuji se tím rekordem chlubit, ale samozřejmě bych na něj byla pyšná. Chci ho, ale také neumírám touhou ho získat,“ líčí Vonnová svůj pohled na vyrovnání rekordu na svém YouTube kanálu.

Trenérka české reprezentace Eva Kurfürstová ale vidí šance Vonnové na zisk Křišťálového glóbu spíše skepticky. „Podle toho, že Lindsey oznámila, že tahle sezona je její poslední, ať už rekord Stenmarka získá, či nikoliv, tak si myslím, že má nějaký zdravotní problém, který ji vede ke konci kariéry. Myslím si tedy z tohoto hlediska, že to Lindsey nebude,“ říká Kurfürstová.

Start ve Svatém Mořici ještě Vonnová musela oželet, od doktorů už má ale k návratu zelenou. K jejímu návratu se tak nabízí závod ve Val Gardeně, případně v polovině ledna v rakouském St. Antonu.

Martin Charvát, krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme