Lyžařky Vlhová a Shiffrinová obsadily v obřím slalomu v Mariboru dělené první místo

Američanka Mikaela Shiffrinová a Slovenka Petra Vlhová se podělily na Světovém poháru lyžařek v Mariboru o vítězství v posledním obřím slalomu před mistrovstvím světa. Hlavní favoritka z Vailu dosáhla na dvanáctý triumf v sezoně a 55. v seriálu, Vlhová přidala osmé prvenství v kariéře a čtvrté v tomto ročníku. Další pohárový závod v obřím slalomu bude po šampionátu v Aare hostit 8. března Špindlerův Mlýn.

Maribor Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžařky Petra Vlhová, Mikaela Shiffrinová a Ragnhild Mowinckelová

Lyžařky Petra Vlhová, Mikaela Shiffrinová a Ragnhild Mowinckelová | Foto: Gabriele Facciotti | Zdroj: ČTK

Obě třiadvacetileté rivalky svedly v deštivém Mariboru další ze soubojů této zimy. Shiffrinová po prvním kole vedla před Vlhovou o 48 setin, ale druhé kolo se výrazně lépe povedlo Slovence. „Když jsem viděla Petřinou jízdu, říkala jsem si, že to bude těžké,“ řekla Shiffrinová.

O náskok přišla, protože Vlhová zajela jasně nejrychlejší čas. „Na konci jsem udělala chybu a netušila, kolik času mě stála. Ale viděla jsem zelené číslo a pak zjistila, že jsme na tom úplně stejně,“ dodala Shiffrinová, olympijská vítězka v obřím slalomu z loňských her v Pchjongčchangu.

Během této zimy suverénně první žena hodnocení SP vyhrála obří slalom potřetí, Vlhová podruhé. Na stupně vítězů je tentokrát doprovodila Norka Ragnhild Mowinckelová, jež ztratila v součtu 93 setin.

Jediné Češce na startu Gabriele Capové se jízda vůbec nepovedla. Do cíle prvního kola dojela s mankem 7,70 sekundy a byla klasifikována na 58. místě ze 72 lyžařek, přičemž jedenáct jich závod nedokončilo.

V sobotu se v Mariboru pojede slalom. Světový šampionát v alpském lyžování bude hostit Aare od pondělka, kdy začnou tréninky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme