Video: Nefér koulovaná ve Schladmingu, fanoušci po Noru Kristoffersenovi házeli sněhem

Slalom Světového poháru v rakouském Schladmingu vyhrál domácí Marcel Hirscher před Henrikem Kristoffersenem. Nora rozlítili fanoušci, kteří po něm, coby konkurentovi domácího favorita, při finálové jízdě házeli sníh.

Tento článek je více než rok starý.

Schladming/Rakousko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dojel do cíle, měl bezpečný náskok a jistotu umístění na stupních vítězů, přesto Nor Henrik Kristoffersen po dojezdu druhého kola slalomu ve Schladmingu zuřivě máchal rukama a gestikuloval do kamery.

Jan Hudec sháněl peníze na sezónu do poslední chvíle, lyže má po sjezdařích Jankovi s Innerhoferem

Číst článek

Zlobil se na domácí fanoušky, kteří po něm v druhé polovině trati házeli sněhové koule, vstříc norskému závodníkovi letěly minimálně dva „projektily“, ani jeden ho nezasáhl, přesto byl Kristoffersen rozhozený.

„Bylo to neuctivé, opravdu to nebyla žádná legrace,“ zlobil se Nor v pozávodních rozhovorech. Dodal, že chování fanoušků ho sice rozptýlilo, ale nestálo ho vítězství. V celkovém součtu o 39 setin vyhrál domácí Marcel Hirscher, který Kristoffersenovi oplatil porážku z Kitzbuhelu.

„Neporazil bych ho, ani kdyby žádné koule nebyly. Marcel byl dneska lepší, hrajeme svojí vlastní ligu a ta bitva je skvělá,“ narážel druhý závodník celkového hodnocení Světového poháru i slalomu na velký odstup před dalšími soupeři.

Třetí ve Schladmingu dojel Švýcar Daniel Yule se ztrátou dvou vteřin. Z osmi letošních slalomů jich sedm vyhrál buď Hirscher, nebo Kristoffersen.

Vítězný Rakušan incident na trati neviděl, připravoval se na startu, aby o chvíli později zužitkoval svůj náskok z prvního kola. „Moc se Henrikovi omlouvám,“ řekl Marcel Hirscher s tím, že 99,9 % fanoušků okolo trati bylo slušných. „Ale je ostuda, že někdo něco takového udělá,“ dodal.

K incidentu se vyjádřili i další lyžaři. Příkrá byla na twitteru třeba  Mikaela Schiffrinová. „Je jedno, komu fandíte, ale házení sněhových koulí není jen hloupé, ale hlavně nebezpečné. Věřte, že Marcel je velký kluk, který si poradí, aniž by během jeho závodů někdo házel po soupeřích koule,“ napsala Američanka.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme