VIDEO: Na Světovém poháru upadly dvě lyžařky, obě zamířily se zlomeninami do nemocnice

Dva těžké pády poznamenaly nedělní superobří slalom na Světovém poháru v italském Val di Fassa. První karambol potkal Norku Kajsu Vickhoffovou Lieovou, která utrpěla zlomeninu nohy pod kolenem. Do nemocnice po pádu zamířila i Rakušanka Rosina Schneebergerová a také ona má zlomenou nohu.

Tento článek je více než rok starý.

Val di Fassa (Itálie) (Aktualizováno: 12:38 2. 3. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po obou pádech následovala asi půlhodinová přerušení, lyžařky přímo ze sjezdovky dopravil do nemocnice vrtulník.

VIDEO: Francouzský sjezdař Muzaton se efektní otočkou zachránil před pádem ve vysoké rychlosti

Číst článek

„Stačí tak málo a skončíte v síti. Na to se snadno zapomíná. Je to těžké, už jsme všechny trochu unavené. Tři závody za sebou, to je náročné nejen pro tělo, ale i pro hlavu,“ reagovala po závodě Lara Gutová-Behramiová, která si druhým místem zajistili třetí zisk křišťálového glóbu za superobří slalom v kariéře.

Podle vyjádření norského a rakouského lyžařského svazu mají Vickhoffová Lieová i Schneebergerová po sezoně. Norka utrpěla zlomeninu nohy pod kolenem, podezření na vážné zraněné vazy se nepotvrdilo. Podle prognóz lékaře norské reprezentace Maca Jacoba Strausse čeká Vickhoffovou Lieovou minimálně devítiměsíční pauza.

Po dvaadvacetileté Norce upadla také o pět let starší Rakušanka. Ta si zlomila holenní kost a ještě ten den v rakouském Innsbrucku podstoupila operaci.

Pád Rosiny Schneebergerové:

Obě lyžařky později poslaly vzkazy z nemocnice. „Děkujeme za vaše milé zprávy. Už nám je lépe, máme dobrou náladu,“ napsala na sociální síť Instagram Vickhoffová Lieová. „Bylo to těžké, velmi těžké. Ale spolu s Kajsou se snažíme zůstat pozitivní,“ doplnila Schneebergerová.

wei, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme