V Rusku byl zrušen i druhý víkendový superobří slalom. Seriál se přesouvá do Špindlerova Mlýnu

Návrat sjezdařek na olympijské sjezdovky do Krasné Poljany zhatilo počasí. Kvůli hustému sněžení se v dějišti her z roku 2014 neodjel ani jeden závod Světového poháru. V neděli se měl konat superobří slalom, počasí už bylo o něco příznivější než v minulých dnech, ale pořadatelům se přes veškerou snahu nepodařilo sjezdovku upravit. V minulých dnech totiž napadlo přes metr a půl sněhu.

Tento článek je více než rok starý.

Krasnaja Poljana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zasněžené alpské svahy

V Rusku se nepojede ani druhý superobří slalom žen, naplánovaný na tento víkend (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka stock.xchng

„Počasí bylo nešťastné. Příroda byla prostě silnější,“ řekl sportovní ředitel Světového poháru žen Nor Atle Skaardal.

V týdnu neodjel ani jeden ze tří tréninků sjezdu, který byl proto na sobotu nahrazen superobřím slalomem, ale i ten byl zrušen. Na start se tak nedostala ani olympijská vítězka v super-G z Pchjongčchangu Ester Ledecká. Ta se nyní vrátí na snowboard a příští týden pojede Světový pohár ve švýcarském Scuolu.

Světové lyžařské hvězdy s již jistou celkovou vítězkou Světového poháru Mikaelou Shiffrinovou z USA, která v Rusku nebyla, se příští týden objeví ve Špindlerově Mlýně. Do Krkonoš se Světový pohár vrací po osmi letech, 8. a 9. března se pojedou obří slalom a slalom.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme