Stíhací závod opět v režii Johannese Böa, Krupčík zajel nejlepší výsledek kariéry

Sobotní stíhací závod vyhrál vítěz sprintu a vedoucí muž Světového poháru Nor Johannes Thingnes Bö. Češi Michal Krčmář a Tomáš Krupčík obsadili dvanácté a osmnácté místo.

Anterselva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Johannes Thingnes Bö vyhrál už pojedenácté v sezoně

Johannes Thingnes Bö vyhrál už pojedenácté v sezoně | Foto: Jaroslav Svoboda | Zdroj: Český biatlon

Po pátečním sprintu byl v sobotu na programu stíhací závod mužů. Do něj odstartoval jako první norský lídr Světového poháru Johannes Thingnes Bö. O dvacet sekund za ním vyjeli do závodu jeho krajan Erlend Bjöntegaard a Francouz Antonin Guigonnat.

Z českých závodníků si nejlepší startovní místo zajistil Michal Krčmář, který do stíhačky odstartoval s číslem 13. Jako třiadvacátý odstartoval Tomáš Krupčík. Další kvalifikovaný - Ondřej Moravec do závodu nenastoupil.

Bö rozeběhl závod sebevědomě a před první střelbou ještě navýšil svůj náskok na druhého Bjöntegaarda. Na čele se udržel i přes jednu chybu na střelnici.

Dobrý vstup do závodu zaznamenali také čeští reprezentanti, kteří se na první střelbě vyvarovali chyb. Na druhé už se jim to ale nepovedlo a oba napáchali po jedné chybě.

Zatímco na čele závodu se stále držel Bö a Guigonnat, druhý muž sprintu Bjöntegaard z vedoucí trojce odpadl, protože na druhé střelbě dvakrát chyboval. Blíže stupňům vítězů se naopak přiblížili Rakušan Simon Eder a Martin Fourcade z Francie.

It's 2/2 for @7ohannesbo in @Biathlon Antholz who keeps dominating this season #ANT19

16:02 – 26. 01. 2019

3 20

Třetí střelecká položka byla první, kde Johannes Bö nechyboval. To se promítlo na umístění, kde se odtrhl od dorážejícího Guigonnata a vytvořil si náskok okolo 23 sekund.

Trestným okruhům se po třetí střelbě nevyhnuli ani čeští závodníci. I tak ale Krčmář odjížděl jako desátý, Krupčík vinou dvou chyb o devět pozic za ním.

Bö si stále udržoval náskok na první pozici a z poslední střelecké položky odjížděl navzdory jedné chybě s téměř půlminutovým náskokem na druhého Guigonnata. O dvacet sekund za ním vyrazil do posledního úseku Martin Fourcade.

Norský biatlonista si už náskok pohlídal a s přehledem dojel na prvním místě před Guigonnatem. Z vítězství se radoval už pojedenácté v sezoně.

Třetí Martin Fourcade závěr závodu nezachytil a dostalo se před něj duo krajanů Simon Desthieux a Quentin Fillon Mallet. V těsném finiši nakonec třetí místo uloupil druhý jmenovaný. 

Michal Krčmař bral dvanácté místo, protože se ani na poslední položce nevyvaroval chyby. S celkovým počtem čtyř chyb dojel do cíle Tomáš Krupčík, nelichotivá střelecká bilance mu přesto stačila na solidní 18. místo, které je pro jednatřicetiletého závodníka nejlepší výsledek kariéry.

Závody SP v biatlonu v Anterselvě (Itálie):
Muži - stíhací závod (12,5 km):
1. J. T. Bö (Nor.) 31:33,7 (3 trest. okruhy), 2. Guigonnat -34,8 (1), 3. Fillon Maillet -40,6 (2), 4. Desthieux -40,6 (2), 5. M. Fourcade (všichni Fr.) -50,9 (3), 6. Peiffer (Něm.) -56,7 (2), 7. Loginov (Rus.) -57,5 (1), 8. Eder (Rak.) -1:29,9 (2), 9. Hofer (It.) -1:40,5 (3), 10. Birkeland (Nor.) -1:49,4 (3), ...12. Krčmář -1:55,4 (3), 18. Krupčík -2:27,8 (4), Moravec (všichni ČR) nenastoupil.
Průběžné pořadí SP (po 14 z 26 závodů): 1. J. T. Bö 782, 2. Loginov 527, 3. M. Fourcade 511, 4. Desthieux 481, 5. Eder 468, 6. T. Bö (Nor.) 434, ...14. Krčmář 282, 20. Moravec 235, 51. Krupčík 41.

krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme