Zemřel skokan na lyžích Hájek. Bývalému rekordmanovi a reprezentačnímu trenérovi bylo 35 let

Ve věku 35 let zemřel bývalý skokan na lyžích Antonín Hájek. O úmrtí českého rekordmana a pozdějšího reprezentačního trenéra, který byl podle dřívějších informací deníku Blesk od 2. října pohřešován, v pátek informoval bez dalších podrobností národní svaz.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonín Hájek v roce 2014

Antonín Hájek v roce 2014 | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Svaz lyžařů České republiky v pátek 10. března zasáhla zdrcující zpráva. Zemřel bývalý vynikající skokan na lyžích, český rekordman a reprezentační trenér Antonín Hájek. Jeho život vyhasl v nedožitých 36 letech,“ uvedl SLČR na svém webu.

Hájek byl nezvěstný řadu měsíců, od začátku října jej na základě oznámení rodiny hledala policie. Podle informací Blesku se nacházel v Malajsii.

Rekordman a trenér

Hájek je držitelem českého rekordu v letech výkonem 236 metrů, který předvedl na mistrovství světa v Planici v roce 2010. Rodák z Frýdlantu ukončil kariéru před osmi lety. Ve Světovém poháru startoval ve 111 závodech a byl dvakrát těsně za stupni vítězů čtvrtý.

Zúčastnil se olympijských her ve Vancouveru 2010 a Soči 2014. V Kanadě skončil sedmý na velkém můstku. Na světovém šampionátu v letech do dálky byl nejlépe osmý.

Po skončení kariéry v roce 2015 začal s trenérskou prací. Věnoval se nejprve mládeži a v letech 2018 až 2022 vedl postupně ženskou i mužskou reprezentaci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme