Kombinuje běžecké lyžování a běh do vrchu. ‚Je náročné to skloubit,‘ říká talentovaná Havlíčková

Kombinace letních a zimních sportů praktikovala mezi českými sportovkyněmi především Eva Vrabcová Nývltová či Martina Sáblíková. Nyní se mezi ně řadí také osmnáctiletá Barbora Havlíčková, která kombinuje běžecké lyžování a běh do vrchu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Havlíčková

V české olympijské výpravě do jihokorejského Pchjongjangu patřila Barbora Havlíčková ve svých 17 letech mezi největší benjamínky. | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

V české olympijské výpravě do jihokorejského Pchjongjangu patřila Barbora Havlíčková ve svých 17 letech mezi největší benjamínky. Přesto ve svém skiatlonovém vystoupení rozhodně nezklamala.

Běžkyně Havlíčková v cíli plakala: Splnila jsem si dětský sen, ale čeká mě obrovská práce

Číst článek

Výsledky ale Havlíčková nemá jen v běhu na sněhovém podkladu. Stejně jako její kolegyně Eva Vrabcová Nývltová se věnuje i klasickému běhu. Ne však marathonům, ale běhu do vrchu. Letos v září obsadila solidní 13. místo na juniorském mistrovství světa.

"Má skvělé výsledky, já jí strašně fandím. Doufám, že jí to takhle půjde i nadále. Opravdu jí obdivuji, protože vím, jaká tvrdá dřina za tím stojí," nešetří Havlíčková slova chvály na konto Vrabcové Nývltové, která se může chlubit jak pátým místem ze zimních olympijských v běhu na 30 km, tak bronzem z marathonu. Ten vybojovala na letošním evropském šampionátu v atletice, který hostil Berlín.

Zatímco Vrabcová Nývltová už ale pověsila běžky na hřebík, Havlíčková je považuje za svou prioritu. „Ten běh je postavený na tom, že každý kilo je tam znát. Běžky jsou zase takový silový sport, čili se to trochu tluče a je pak náročné to skloubit,“ porovnává Havlíčková oba sporty pro Radiožurnál.

Nabírat kila bude Havlíčková moci ještě celý listopad. Světový pohár začne běžkyním na lyžích poslední víkend v měsíci, kdy se představí ve finské Ruce.

Marek Augustin, krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme