Běžec na lyžích Pechoušek dojel ve sprintu patnáctý, titul slavil poprvé Nor Haavard Solaas Taugböl

Běžec na lyžích Jan Pechoušek si patnáctým místem ve sprintu v Drážďanech vylepšil maximum ve Světovém poháru. První triumf v kariéře oslavil Nor Haavard Solaas Taugböl a i čtvrtý sprint v sezoně ovládla Švédka Maja Dahlqvistová.

Tento článek je více než rok starý.

Drážďany (Německo) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Pechoušek v akci

Jan Pechoušek v akci | Foto: Czech Ski Media Team

Vedle Pechouška, jehož dosavadním individuálním nejlepším výsledkem v SP bylo 19. místo ze sprintu, bodovali na trati 1300 metrů volnou technikou také osmnáctý Michal Novák, o místo za ním byl Luděk Šeller a Ondřej Černý obsadil 21. místo. Kateřina Janatová skončila třiadvacátá.

Běžci na lyžích mají po starostech, do Davosu jim dorazily lyže a mohou startovat ve Světovém poháru

Číst článek

Českým barvám vyšla podobně jako loni dobře kvalifikace, Černý v ní zajel pátý čas, Janatová třináctý, ale ani tentokrát se nikomu nepodařilo projít ze čtvrtfinále.

Největší naději na postup skýtalo poslední čtvrtfinále mužů, v kterém jeli tři Češi. Jenže Černý z druhé pozice spadl.

„Měl jsem neskutečné lyže a sjížděl z kopce lidi před sebou, což byla možná i příčina mého pádu, za který jsem si nejspíš mohl sám, což mě velice mrzí,“ řekl Černý. Pechoušek byl třetí před Šellerem a čas jim na postup do semifinále nestačil.

Obtížná trať

Novák obsadil ve svém čtvrtfinále čtvrté místo. „Možná jsem to podcenil a v zatáčkách jsem měl být průbojnější. Trať byla rychlá a prosolená, jelo se na ledu, takže to nebylo tolik o lyžování, ale o to těžší je pak finišovat z nějaké horší pozice,“ uvedl Novák.

Janatová skončila ve své rozjížďce pátá. „V Drážďanech je hodně taktická trať, na které se těžko předjíždí. Bohužel mi to nevyšlo podle mých představ,“ řekla Janatová zklamaně.

Už v kvalifikaci skončili Zuzana Holíková, Barbora Antošová, Petra Hynčicová a Tomáš Kalivoda.

Taugbölův premiérový triumf

Taugböl ovládl kvalifikaci a vyhrál i všechny rozjížďky. Vítězství tak oslavil porpvé ve své kariéře. Druhý skončil Ital Federico Pellegrino a pro třetí místo si doběhl Francouz Lucas Chanavat.

Dahlqvistová vyhrála finále před krajankou Jonnou Sundlingovou, vítězkou kvalifikace. Třetí byla Slovinka Anamarija Lampičová.

V neděli jsou na programu v Drážďanech sprinty dvojic, do kterých nastoupí týmy ve složení Luděk Šeller - Michal Novák, Tomáš Kalivoda - Jan Pechoušek, Petra Hynčicová - Kateřina Janatová a Zuzana Holíková - Barbora Antošová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme