Ingvild Flugstad Östbergová z Norska poprvé vyhrála Světový pohár v běhu na lyžích

Norka Ingvild Flugstad Östbergová poprvé vyhrála Světový pohár v běhu na lyžích. Finále seriálu v Québecu ovládla Švédka Stina Nilssonová před dalšími Norkami Therese Johaugovou a Östbergovou.

Tento článek je více než rok starý.

Québec/Kanada Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ingvild Flugstad Östbergová (foceno v listopadu 2017)

Ingvild Flugstad Östbergová (foceno v listopadu 2017) | Foto: Lehtikuva | Zdroj: Reuters

Osmadvacetiletá Östbergová položila základ k zisku velkého křišťálového glóbu lednovým triumfem na Tour de Ski, kde při absenci královny dlouhých tratí Johaugové vyhrála čtyři závody. V celkovém hodnocení předstihla o 223 bodů Rusku Natalii Něprjajevovou.

Po 58 letech se švédské běžkyně na lyžích staly mistryněmi světa ve štafetě. Češky skončily jedenácté

Číst článek

Třetí skončila s mankem 332 bodů Johaugová, která měla v neděli nejrychlejší čas ve stíhacím závodu na 10 km volnou technikou. Cílem proběhla druhá za Nilssonovou, která po vítězství v pátečním sprintu a sobotní klasické desítce vybíhala s náskokem 33 sekund na Östbergovou a 49 sekund na Johaugovou.

Světový pohár žen má norskou vítězku šestým rokem po sobě. Östbergová navázala na triumfy Heidi Wengové z minulých dvou ročníků, v nichž sama skončila shodně třetí. V roce 2016 obsadila druhé místo za Johaugovou.

Desetinásobná mistryně světa Johaugová, která se před sezonou vrátila po trestu za doping, kralovala distančním závodům, v nichž držela neporazitelnost až do soboty, kdy v závodu na 10 km s hromadným startem klasicky podlehla ve finiši Nilssonové. I tak s převahou ovládla potřetí v kariéře seriál na dlouhých tratích.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme