‚Jednou to přijít muselo.‘ Hvězda běžeckého lyžování Johaugová ukončí po sezoně kariéru

Jedna z nejúspěšnějích postav běžeckého lyžování posledních let Therese Johaugová po sezoně ukončí kariéru. Třiatřicetiletá Norka, která na nedávné olympiádě v Pekingu získala tři zlaté medaile, to oznámila na instagramu.

Tento článek je více než rok starý.

Oslo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běžkyně na lyžích Therese Johaugová získala v Číně tři zlaté medaile

Běžkyně na lyžích Therese Johaugová získala v Číně tři zlaté medaile | Foto: Hannah McKay

„Ještě je přede mnou pár závodů, ale už přišel čas se zaměřit na život mimo profesionální sport,“ uvedla Johaugová. „Nechci, aby moje cesta skončila, ale jednou to přijít muselo,“ dodala.

Mezinárodní lyžařská federace přitvrdila, zakázala start Rusů a Bělorusů na závodech Světového poháru

Číst článek

Johaugová konec naznačila už během her v Číně, kde se konečně dočkala vytoužené zlaté medaile v individuálním závodě. V Pekingu ovládla skiatlon, závod na 10 km klasicky a třicítku volnou technikou.

Právě v závodě na 30 km se v sobotu při Světovém poháru na Holmenkollenu rozloučí s norskými fanoušky. „Z mnoha důvodů cítím, že až se postavím na start, kruh se uzavře,“ uvedla Johaugová.

Během kariéry získala čtrnáct titulů mistryně světa a třikrát ovládla celkové hodnocení Světového poháru. Na kontě má také olympijské zlato ze štafety z roku 2010, v Soči 2014 přidala bronz na třicítce a stříbro v závodě na 10 km. O start na hrách v roce 2018 ji připravil trest za doping.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme