Manžel a trenér v jedné osobě. Běžkyni na lyžích Razýmovou koučuje její muž Vladislav

Běžkyně na lyžích Kateřina Razýmová zažívá průlomovou sezonu ve Světovém poháru, což znovu potvrdila o víkendu v Novém Městě na Moravě, kde se dvakrát umístila v elitní desítce. Přispěl k tomu také trenér, počítačový programátor a manžel české závodnice Vladislav Razým.

Tento článek je více než rok starý.

Nové Město na Moravě Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Razýmová.

Kateřina Razýmová. | Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN | Zdroj: Reuters

„Pořád si tam připadám jako na návštěvě. Ještě jedna, dva, tři, čtyři, šest. To musí přijít teď v dalších závodech,“ vyjmenovává Kateřina Razýmová umístění, která ji ještě z top ten chybí. A jsou to docela příjemné počty. A i když si mezi těmi nejlepšími připadá jen jako návštěvě, odvaha jí nechybí. Zásluhu má na tom prý i její trenér.

Přehrát

00:00 / 00:00

Běžkyně na lyžích Kateřina Razýmová má manžela a trenéra v jedné osobě

„Nikomu nedoporučuji trénovat manželku,“ říká manžel české běžkyně na lyžích Vladislav Razým, který ale toto své doporučení myslel spíše v žertu. I když kdekoho hned napadne, že běžecké lyže, sníh, výsledky a i případné nezdary můžou trochu ovlivňovat tento vztah.

„Občas se člověk musí trošku držet. Když je psychicky náročnější období, tak to není jednoduché, ale zatím to zvládáme,“ popisuje Razým. „On má naštěstí velkou kliku, že jsem nejlepší možný svěřenec. Radost z dobrého výsledku je u náš mnohem větší, protože ji můžeme sdílet doma. Zároveň ale, když se nedaří, tak se mnou musí prožívat všechny dny, kdy nemám úplně nejlepší náladu, kterou člověk může doma mít,“ doplňuje Kateřina Razýmová.

Ovšem teď musí být u Razýmů naopak hodně veselo, vždyť trenér a manžel v jedné osobě připravil svoji svěřenkyni a partnerku na sezonu tak dobře, že se může české běžecké lyžování znovu pyšnit několika výsledky v elitní desítce.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme