‚Byla to nabídka, která se neodmítá.‘ Lukáš Bauer se poprvé potká s týmem polských lyžařů

Tým polských lyžařů je různorodý, říká trojnásobný olympijský medailista a trenér polské reprezentace běžců na lyžích Lukáš Bauer v pořadu Host Radiožurnálu Sport. Nyní se chystá na soustředění v polském Zakopaném, kde sportovce prvně potká. Pak se rozjedou kola přípravy.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Byla to nabídka, která se po mých zkušenostech se závoděním neodmítá,“ přiznává Lukáš Baurer v rozhovoru pro Radiožurnál Sport.

Začátkem května začíná letní příprava lyžaře. Jedná se o méně náročné tréninky, ale už o letních prázdninách se zvyšuje intenzita, v září se pak začíná lyžovat na ledovcích. A v listopadu začínají první závody.

V létě běh, kolo a posilovna

„Půl roku se připravujete bez možnosti kontrolovat výkonnost. Sníh nejsou kolečkové lyže,“ upozorňuje s tím, že příprava se skládá z běhu, jezdění na kole, posilování a celkově všestranné přípravy.

Po konci reprezentační kariéry vyjadřoval určité nesouhlasy s nastavením českého systému přípravy, a to byl také jeden z důvodů, proč postavil tým dálkových běžců.

Jak sám ale říká, zášť vůči Českému svazu lyžování necítí. „To, že s mnoha věcmi nesouhlasím, neznamená, že by jejich cesta nemusela být dobrá,“ uzavírá.

Zuzana Burešová, prh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme