Pád hvězdy běžeckého lyžování. Northuga poslal soud za přestupky a držení drog na sedm měsíců do vězení

Bývalý král běžeckého lyžování Petter Northug byl odsouzen k sedmi měsícům vězení za opakované závažné dopravní přestupky a držení drog. Soud v Oslu jej shledal vinným z toho, že několikrát výrazně překročil povolenou rychlost, za což třináctinásobný mistr světa navíc přišel na doživotí o řidičský průkaz. Rozsudek podle svého právníka přijal a neodvolá se.

Tento článek je více než rok starý.

Oslo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petter Northug

Petter Northug | Foto: NTB SCANPIX | Zdroj: Reuters

Čtyřiatřicetiletý Northug vedle 13 titulů z mistrovství světa získal dvě olympijská zlata na hrách v roce 2010 ve Vancouveru a také dvakrát vyhrál celkové hodnocení Světového poháru (2010 a 2013). Kariéru ukončil před dvěma lety.

Bývalá hvězda Northug má další problémy se zákonem, policie našla v jeho domě kokain

Číst článek

Už během aktivní kariéry se slavný Nor dostal do křížku se zákonem, protože v květnu 2014 způsobil pod vlivem alkoholu dopravní nehodu a z místa utekl. Byl tehdy odsouzen na 50 dnů do vězení a k pokutě. S žádostí, aby si trest odpykal až po sezoně, uspěl a mohl tak ještě startovat na šampionátu ve Falunu.

Nedávno veřejně přiznal, že má problémy i s drogami. Naposledy jej policejní hlídka zastavila v srpnu kvůli rychlé jízdě a v domě poté našla menší množství kokainu. Při řízení pod vlivem drog nebyl.

V mobilním telefonu však vyšetřovatelé našli videa, která Northug během zběsilé jízdy natáčel a posílal přátelům. Podle soudu tato skutečnost může přimět k podobným činům i ostatní.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme