Podesáté za sebou. Norští běžci na mistrovství světa prodloužili štafetovou neporazitelnost

Norští běžci na lyžích na mistrovství světa prodloužili neporazitelnost ve štafetě, ve které získali desátý titul za sebou. Čtveřice Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Röthe a Johannes Hösflot Klaebo dnes v Seefeldu porazila Rusko o 39 sekund. Třetí skončila Francie.

Tento článek je více než rok starý.

Seefeld (Aktualizováno: 15:46 1. 3. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finišman Johannes Hösflot Klaebo přivezl do cíle téměř 40sekundový náskok

Finišman Johannes Hösflot Klaebo přivezl do cíle téměř 40sekundový náskok | Foto: Lisi Niesner | Zdroj: Reuters

Čtveřice Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Röthe a Johannes Hösflot Klaebo dnes v Seefeldu porazila Rusko o 39 sekund. Třetí skončila Francie.

Po 58 letech se švédské běžkyně na lyžích staly mistryněmi světa ve štafetě. Češky skončily jedenácté

Číst článek

Čeští reprezentanti obsadili s odstupem šesti a půl minuty jedenácté místo, horší byly jen Kanada, Ukrajina a Čína. Michal Novák po prvním úseku předával na desátém místě devět sekund za favority, Miroslav Rypl pak ale nabral velkou ztrátu, kterou Adam Fellner s Petrem Knopem ještě navýšili.

O norském vítězství po vyrovnaném průběhu rozhodl v závěrečném úseku Klaebo, který ujel Sergeji Usťugovovi a na mistrovství po triumfech v individuálním sprintu i sprintu dvojic získal třetí zlato.

Röthe navázal na výhru ze skiatlonu a Sundby na zlato z klasické patnáctky. V Seefeldu norští běžci ovládli všechny dosavadní mužské závody a soupeři budou mít poslední šanci narušit jejich nadvládu v nedělním závodě na 50 km.

Třetí příčku obsadila s minutovou ztrátou Francie. Bronz jí zajistil Richard Jouve, když v cílové rovince přesprintoval Perttua Hyvärinena. Finové tak na posledních metrech přišli o možnost získat první medaili z mistrovství světa ve štafetě od roku 2009.

Mistrovství světa v klasickém lyžování v Seefeldu (Rakousko):
Běh:
Muži - štafeta 4x10 km: 1. Norsko (Iversen, Sundby, Röthe, Klaebo) 1:42:32,1, 2. Rusko (Larkov, Bessměrtnych. Bolšunov, Usťugov) -38,8, 3. Francie (Backscheider, Manificat, Parisse, Jouve) -1:01,0, 4. Finsko -1:02,8, 5. Švédsko -1:39,5, 6. Německo -1:48,3, 7. Kazachstán -1:48,9, 8. Švýcarsko -1:49,9, 9. USA -4:06,4, 10. Itálie -4:42,7, 11. ČR (M. Novák, Rypl, Fellner, Knop) -6:33,8.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme