Vasův běh vyhrál ve finiši Nor Nygaard, Řezáč skončil sedmý. Šrail strávil 58 kilometrů v úniku

94. ročník vytrvalostního Vasova běhu vyhrál Nor Andreas Nygaard, nejlepší z Čechů byl tradičně Stanislav Řezáč, ale nejvíc na sebe upozornil Jan Šrail, který byl dvě třetiny 90kilometrového závodu ve vedoucí dvojici. Kateřina Smutná doběhla mezi ženami třetí.

Tento článek je více než rok starý.

Mora/Švédsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vasův běh 2018

Vasův běh 2018 | Foto: TT News Agency/Ulf Palm | Zdroj: Reuters

Dva dny po svých 30. narozeninách měl Nor Tore Björseth Berdal na dosah nejlepší výsledek ve své běžkařské kariéře. Dvacet kilometrů před cílem utrhl běžkař týmu Koteng s vysokým startovním číslem 121 zbytek pole a na první pozici dojel téměř až do cílového města Mora.

Lukáš Bauer: Už jsem víc manažer než sportovec. Reprezentaci mohl prohnat jen na elektrokole

Číst článek

Necelé tři kilometry před cílem ho ale dotáhla vedoucí skupina tažená nestárnoucím Andersem Aucklandem. 94. ročník Vasova běhu se tak rozhodl až ve finiši, v němž byl nejrychlejší vloni druhý Andreas Nygaard. Pro druhé místo si dojel domácí Bob Impola.

Stanislav Řezáč se při své jubilejní dvacáté účasti vrátil do elitní desítky a skončil sedmý.

Šrail v 'cyklistickém' úniku

V nejdelším úniku dne hrál jednu ze dvou hlavních rolí Čech. 27letý Jan Šrail spolu s Norem Joarem Thelem odjeli už na prvním kopci a zkusili téměř cyklistický únik.

Jeli spolu více než polovinu trati a měli i více než pětiminutový náskok, Čech z týmu Lukáše Bauera vyhrál i tři průběžné prémie. Pak mu ale začaly docházet síly.

Po 58. kilometrech Thele Šrailovi nastoupil a odjel, favorité ale ještě před 70. kilometrem dojeli oba. Thale skončil na 23. místě, Šrail se propadl hluboko do startovního pole.

Kateřina Smutná skončila mezi ženami třetí. Velkou část trati se držela ve dvojici s Linou Korsgrenovou, společně dotahovaly vedoucí Norku Lindovou. To se ale povedlo pouze Švédce, která vyhrála s pětiminutovým náskokem. 

Smutná krizi ustála a do cíle s ztrátou 5 minut a 58 sekund, třetí pozici udržela o čtyři minuty před Norkou Norgrenovou. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme