Ze závodníka novinářem. Biatlonista Björndalen se sžívá s novou rolí

V minulé sezoně ukončil legendární norský biatlonista Ole Einar Björndalen svou bohatou kariéru. U zimního sportu ale zůstal v roli experta norské televize TV2. Práci v médiích se ale osminásobný olympijský vítěz zatím stále učí.

Tento článek je více než rok starý.

Pokljuka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Norský biatlonista se po konci kariéry věnuje roli televizního experta

Norský biatlonista se po konci kariéry věnuje roli televizního experta | Foto: Leonhard Foeger | Zdroj: Reuters

Účastník pěti olympijských her, držitel osmi olympijských medailí, dvacetinásobný mistr světa či šestinásobný vítěz Světového poháru. Taková je vizitka nejúspěšnějšího biatlonisty všech dob Ole Einara Björndalena.

Ten se, stejně jako jeho manželka, kterou je rovněž úspěšná biatlonistka Darja Domračevová, rozloučil po minulé sezoně se svou kariérou. Nyní pracuje jako televizní expert pro norskou stanici TV2.

„Poznávám teď biatlon z druhé strany. Je to něco úplně jiného. Dlouhá léta jsem závodil a teď jsem tu jako novinář. Je to pro mě nové, ale zajímavé,“ popsal Björndalen Radiožurnálu pocity z nové práce.

V dějišti prvních biatlonových závodů v nové sezoně, v Pokljuce, se představil ještě v dobách, kdy mnoho současných závodníků ještě nebylo na světě. Nyní si zde ale připadá jako nováček, s novou prací se totiž teprve sžívá.

„Učím se, vždyť teprve začínám. Nemám ale v plánu se nějak měnit. Mluvit snad umím a nejvíce mi dal stejně biatlon jako takový. Proto bych během televizních přenosů měl být spíše expertem, než reportérem. Budu se snažit dostat k divákům co nejvíce informací ze zákulisí biatlonu,“ říká čtyřiačtyřicetiletý Nor.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Normal day with Tv2 .

Příspěvek sdílený Ole Einar Bjørndalen (@oleeinarbjorndalen),

David Nyč, krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme