Nor Bö opět ovládl Světový pohár biatlonistů, Laegreid už ho kvůli nemoci nemůže ohrozit

Norský biatlonista Johannes Thingnes Bö vyhrál počtvrté v kariéře celkové hodnocení Světového poháru. Druhý muž průběžného pořadí Sturla Holm Laegreid kvůli nákaze koronavirem nenastoupí do čtvrtečního vytrvalostního závodu v Östersundu a ztratí tak teoretickou šanci na to, aby svého krajana předstihl.

Oslo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Johannes Thingnes Bö

Johannes Thingnes Bö | Foto: Kalle Parkkinen | Zdroj: Reuters

Laegreidovu neúčast ve čtvrtečním závodu potvrdil agentuře AFP mluvčí Norské biatlonové federace. „Cítí se dobře, ale raději počká minimálně do neděle,“ řekl. V neděli se v Östersundu jede závod s hromadným startem.

Biatlonisté Norska potvrdili dominanci i ve štafetě dvojic. Mareček s Jislovou doběhli dvanáctí

Číst článek

Laegreid se nakazil ještě před závody Světového poháru v Novém Městě na Moravě a na Vysočině nestartoval. Bö vyhrál v Novém Městě sprint i stíhačku, před níž byl také pozitivně testován na covid-19, stejně jako jeho bratr Tarjei.

Sourozenci ve vytrvalostním závodu v Östersundu ani v sobotní štafetě stejně jako Laegreid startovat nebudou a také oni se zapojí nejdříve v neděli.

Devětadvacetiletý Bö, pětinásobný mistr světa z únorového šampionátu v Oberhofu, má v čele pořadí před Laegreidem náskok 399 bodů. Po čtvrtku už jich bude k dispozici jen 360, a vzhledem k tomu, že se po změně pravidel na rozdíl od minulých let nebudou škrtat nejhorší výsledky, je Böův triumf jistý.

Oficiální potvrzení jeho celkového triumfu už bylo pouze formalitou. Z šestnácti individuálních závodů v SP vyhrál třináct a pouze jednou chyběl na stupních vítězů, hned v prvním závodu sezony v listopadu v Kontiolahti.

Světový pohár už mladší z bratrské dvojice Böových vyhrál v letech 2019–2021. Čtvrtým triumfem se v historické tabulce dotáhl na Francouze Raphaëla Poiréeho a Franka Ullricha z někdejší NDR. Více velkých křišťálových glóbů mají jen Nor Ole Einar Björndalen a Švédka Magdalena Forsbergová (oba 6) a francouzský rekordman Martin Fourcade (7).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme