Norové suverénně vyhráli mužskou štafetu, Češi dojeli čtvrtí. Od medaile je dělilo 17 sekund

Mužská biatlonová štafeta se na mistrovství světa v Östersundu postarala o nejlepší český výsledek na šampionátu. Kvarteto Michal Šlesingr, Ondřej Moravec, Tomáš Krupčík a Michal Krčmář skončilo čtvrté. Zvítězili Norové.

Östersund (Aktualizováno: 18:24 16. 3. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář na odjezdu ze střelnice

Michal Krčmář na odjezdu ze střelnice | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Před startem bych bral 4. místo všema deseti, ale samozřejmě to mrzí. Jsou to dvě dobití a mohl to být finiš o třetí místo, ale to je štafeta,“ řekl po závodě Radiožurnálu trenér biatlonistů Zdeněk Vítek.

Zkušení Michal Šlesingr a Ondřej Moravec závod rozjeli na čtrnácté pozici, ale výborně běžící i střílející Tomáš Krupčík a Michal Krčmář tým vytáhli o deset míst výše. Biatlonisté dojeli necelých 17 vteřin za bronzovým Ruskem.

Šlesingr i Moravec shodně dvakrát dobíjeli, první vstoje, druhý vleže a v polovině závodu jeli Češi čtrnáctí s odstupem necelé minuty a čtvrt na čelo. Krupčík pak potvrdil, že má z Čechů na šampionátu nejlepší formu.

Mistryněmi světa ve štafetě jsou Norky, Češky nabraly obrovskou ztrátu už při první střelbě

Číst článek

Střílel rychle i přesně, výborně běžel a vytáhl štafetu až na šesté místo. „Na trati jsem se cítil výborně, na střelnici mi to sedlo a byl to můj nejlepší výkon na šampionátu,“ řekl.

Krčmář sice dobíjel jednou vleže i vstoje, ale dokázal pozici ještě vylepšit. „Čtvrté místo je super pro náš tým a super věc pro mě je pocit na té trati a z toho závodu. Kdo mě viděl na trati, tak si řekl, že to je ten Michal z loňské sezony. To je ten, kterého jsme loni vídali, když mu to chutnalo a jelo,“ řekl Radiožurnálu Krčmář.

V posledním kole předjel Slovince, ale měl i smůlu, protože v předposledním kopci přišel o hůlku a chvilku trvalo, než dostal novou.

Norská štafeta mužů vládla od druhé půlky závodu. Do čela favority dostal Tarjei Bö, který vypracoval týmu náskok 43,5 vteřiny. Jeho bratr Johannes trochu napínal nervy svých kolegů, ale vstoje se nakonec trestnému kolu vyhnul. Johannes Bö slaví v Östersundu již čtvrtou zlatou medaili. Před druhými Němci měli Norové náskok téměř čtyřiceti vteřin, třetí Rusové už zaostali o více než minutu.

Mistrovství světa v biatlonu v Östersundu (Švédsko) - štafeta:
Muži (4x7,5 km):
1. Norsko (Birkeland, Christiansen, T. Bö, J. T. Bö) 1:12:03,7 (0 trest. okruhů + 6 dobíjení), 2. Německo (Lesser, Rees, Peiffer, Doll) -38,1 (0+8), 3. Rusko (Jelisejev, Poršněv, Malyško, Loginov) -1:04,1 (0+7), 4. ČR (Šlesingr, Moravec, Krupčík, Krčmář) -1:20,7 (0+6), 5. Slovinsko -1:22,4 (0+5), 6. Francie -1:37,2 (3+11), 7. Švédsko -1:37,4 (0+11), 8. Rakousko 2:00,1 (1+8), 9. Bulharsko -2:03,9 (0+9), 10. Bělorusko -2:04,0 (0+9).

jgr, jsu, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme