‚Nezbývá nám, než s tím počítat.‘ Biatlonistka Davidová návrat fanoušků na tribuny neočekává

V sobotu dopoledne začíná ve finském Kontiolahti nový ročník Světového poháru v biatlonu. A i když fanoušci už měli nakoupené vstupenky, protože původně jich smělo dorazit až 4500, nakonec budou kvůli tamním protikoronavirovým opatřením tribuny prázdné.

Kontiolahti Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová

Markéta Davidová | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Bývali zvyklí začínat tím skoro nejkratším závodem, smíšenou štafetou, tentokrát ale čeká biatlonisty ve Světovém poháru mnohem ostřejší start.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak vnímají čeští biatlonisté závody bez divácké kulisy

Před prázdnými tribunami ve finském Kontiolahti nastoupí do nejdelšího vytrvalostního závodu. A kvůli nařízení místních úřadů na ně čekají prázdné tribuny.

„Pro mě jsou důležití naši servisáci na trati, protože ti mi poskytují nejdůležitější informace, jsou nejvíce slyšet a dokáží mě povzbudit. Já jsem v Kontiolahti potřetí a fanoušci tady nikdy nebyli nějak hlasití,“ naráží Lucie Charvátová na to, že místní atmosféra nebyla nikdy srovnatelná s Novým Městem na Moravě nebo německým Oberhofem.

Celá sezona?

„Já myslím, že bude. Není vůbec reálné, aby ti fanoušci někde byli v této situaci. Nezbývá nám nic jiného, než s tím počítat,“ říká Markéta Davidová, kterou na úvod sezóny stejně jako ostatní čeká nejdelší možný závod, ten vytrvalostní.

„To je chuťovka, no. Vždycky ty začátky jsou těžší, protože člověk není úplně rozježděný a když si tam bouchne tu dvacítku, tak ta člověka prověří, usmívá se Tomáš Krupčík.

Mužský závod na 20 kilometrů závod i s Tomášem Krupčíkem začíná v 11 hodin, ženský na 15 kilometrů má start ve 14.20.

V akci bude celkem 10 českých reprezentantů a o jejich výkonech vás budeme průběžně informovat na stanici Radiožurnál.

Jan Suchan, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme