Běloruska Domračevová napodobila manžela Björndalena a ukončila biatlonovou kariéru

Čtyřnásobná olympijská vítězka v biatlonu Darja Domračevová ukončila kariéru. Jednatřicetiletá běloruská reprezentantka tak po třech měsících následovala manžela Oleho Einara Björndalena, s nímž vychovává dceru. Své rozhodnutí oznámila na tiskové konferenci v Minsku.

Tento článek je více než rok starý.

Minsk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Darja Domračevová

Darja Domračevová | Zdroj: Reuters

„Po sezoně jsem se snažila najít kompromis, jak bych mohla dál skloubit výchovu dítěte a sportovní kariéru. Ale bohužel jsem nenašla žádné řešení, kterým bych tyto dvě nejdůležitější oblasti svého života propojila,“ řekla Domračevová. „Je to důkladně promyšlené, ale těžké rozhodnutí. Dlouho jsem to zvažovala, ale už je čas udělat tečku,“ dodala.

Hop na spoušť! Čeští biatlonisté poprvé stříleli pod dohledem Kateřiny Emmons

Číst článek

Domračevová je se čtyřmi zlatými medailemi nejúspěšnější biatlonistkou olympijské historie. Ve sbírce má navíc ze soutěží pod pěti kruhy stříbro a bronz, na mistrovství světa získala sedm cenných kovů včetně dvou titulů. Ve Světovém poháru vyhrála 31 závodů, v roce 2015 vybojovala křišťálový glóbus za celkové prvenství.

S biatlonovým světem se tak v krátké době rozloučila další velká hvězda. Nejúspěšnější závodník biatlonové historie Björndalen skončil na začátku dubna, krátce po něm ukončil kariéru i jeho norský reprezentační kolega Emil Hegle Svendsen. Na začátku června se rozloučila další Běloruska Naděžda Skardinová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme