Biatlonistka Davidová v Hochfilzenu získala bronz. Stíhací závod vyhrála Francouzka Simonová

Biatlonistka Markéta Davidová skončila třetí ve stíhacím závodu na Světovém poháru v Hochfilzenu a vybojovala druhé stupně vítězů za sebou. Pětadvacetiletá reprezentantka po čtvrtečním sprintu startovala ze druhé příčky, musela na dvě trestná kola, ale uhájila jedenáctou individuální medaili v seriálu a první ze stíhacích závodů. Vyhrála Francouzka Julia Simonová a nadále drží žlutý dres.

Tento článek je více než rok starý.

Hochfilzen (Aktualizováno: 13:09 10. 12. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonistka Markéta Davidová

Biatlonistka Markéta Davidová | Foto: Andreas Schaad | Zdroj: ČTK

Davidová udělala obě chyby při první položce vestoje a třetí celkově. Po poslední střelbě odjížděla do závěrečného kola druhá za Simonovou, ale dostala se před ni ještě Ingrid Landmark Tandrevoldová z Norska.

Měla jsem skvělou startovní pozici, ke konci už mi docházely síly, říká bronzová medailistka Davidová

Číst článek

„Jsem teď hlavně hodně unavená, dneska to bylo fakt bolavé,“ řekla po závodě v rozhovoru pro Radiožurnál Sport Davidová.

„Moc si toho vážím. Každá medaile nebo umístění v top šesti je super,“ popsala České televizi Davidová, která poskočila v průběžném pořadí Světového poháru na páté místo.

„Je to asi první stíhačka, kterou jsem dokázala udržet poté, co jsem startovala z dobrého místa,“ doplnila.

Bodovala i Jislová

První body v sezoně získala Jessica Jislová díky 29. pozici se třemi trestnými koly. Lucie Charvátová minula pět terčů a dojela čtyřiačtyřicátá.

Simonová startovala jako třetí, vítězka sprintu Němka Denise Herrmannová-Wicková se propadla na pátou příčku. O vedení přišla po druhé položce, kde minula terč a do čela se dostaly Simonová s Davidovou.

Pro biatlonistku z Janova nad Nisou byla klíčová první položka vestoje, po dvou netrefených terčích se propadla na čtvrté místo. Vedení udržela navzdory chybě Simonová před Linn Perssonovou.

„Nechala jsem se trochu rozhodit první netrefenou ranou a pak už jsem nebyla schopná odstřílet to ve svém klidu. Mrzí mě to, ale za dva není tak hrozné. Jen škoda, že to bylo takhle na jedné položce,“ hodnotila Davidová.

Šestadvacetiletá Simonová vybojovala šesté individuální vítězství v kariéře a druhé v sezoně. Davidová v závěru neudržela za sebou Tandrevodovou, bronz uhájila o 13 vteřin před Švédkou Elvirou Öbergovou. „Už mi došly síly. Tandrevoldová byla v posledním kole lepší. Je to bojovnice,“ dodala Davidová.

Do závodu v pátek nenastoupila bývalá běžkyně na lyžích Slovinka Anamarija Lampičová, jež překvapila ve sprintu pátým místem a startovala by se ztrátou 35 vteřin.

Výsledky Světového poháru v biatlonu

Ženy - stíhací závod (10 km): 1. Simonová (Fr.) 29:56,7 (1 tr. okruh), 2. Tandrevoldová (Nor.) -19,6 (1), 3. Davidová (ČR) -28,1 (2), 4. E. Öbergová (Švéd.) -41,4 (3), 5. Herrmannová-Wicková (Něm.) -42,7 (3), 6. Perssonová (Švéd.) -46,0 (2), ...29. Jislová -3:20,6 (3), 44. Charvátová (obě ČR) -4:25,5 (5).

Průběžné pořadí Světového poháru (po 5 z 21 závodů): 1. Simonová 310, 2. Tandrevoldová 245, 3. Vittozziová (It.) 242, 4. Herrmannová-Wicková 240, 5. Davidová 226, 6. E. Öbergová 221, ...47. Voborníková 19, 52. Jislová 12, 60. Václavíková 2.

jsu, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme