Norská biatlonová dominance. Seveřané brali ve sprintu v Hochfilzenu všech šest medailí

Norka, vedle ní Norka a z druhé strany Norka. Tak to vypadalo při pohledu na stupně vítězů po sprintu biatlonistek na Světovém poháru v rakouském Hochfilzenu. Tohle se stalo naposledy před 18 lety. Navíc ve čtvrtek předvedli v tyrolském středisku stejný kousek i jejich severští krajané.

Tento článek je více než rok starý.

Hochfilzen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Norské stupně vítězů: zleva Ingrid Landmark Tandrevoldová, Tiril Eckhoffová, Marte Olsbuová Röiselandová

Norské stupně vítězů: zleva Ingrid Landmark Tandrevoldová, Tiril Eckhoffová, Marte Olsbuová Röiselandová | Foto: Manzoni/IBU | Zdroj: Manzoni/IBU

Kdyby tu mohli být norští fanoušci, jistě by se utleskali nadšením. I ti z jiných zemí by se určitě s uznáním přidali. Takhle doprovázelo slavnostní vyhlášení až nepatřičné, byť teď už obvyklé ticho. Na radosti norských biatlonistek to ale neubralo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na posledním předvánočním Světovém poháru v biatlonu zatím dominují Norové. Více v příspěvku Jana Suchana

„Je to neuvěřitelné, nikdy jsem nic takového nezažila, dokonce ani u televize. Užívám si, že u toho můžu být. Tím spíš, že jsme navázaly na naše kluky a také se takhle ukázaly,“ usmívala se vítězná Tirill Eckhoffová, podobně jako stříbrná Ingrid Tandrevoldová a bronzová Marte Olsbuová Röiselandová.

„Měly jsme skvěle připravené lyže, myslím, že si tu slávu za tyhle dva dny zaslouží i servismani. Holčičí i klučičí reprezentace jsou hodně silné, udělali jsme spoustu práce v létě a také máme v týmu dobrou atmosféru.“

„Nemůžu říct nic jiného, že gratuluju. Je to velmoc,“ uznala Eva Puskarčíková pro Radiožurnál.

‚Občas je to únavné, ale v depresi nejsem.‘ Biatlonista Krčmář vyhlíží po závodní šňůře návrat domů

Číst článek

Je to obdivuhodný norský výkon, ale na druhou stranu - atraktivita biatlonu spočívá v množství zemí, které útočí na medaile, a určitě by mu nepomohlo, kdyby je pravidelně zabírali Norové jako v běžeckém lyžování. V něm reprezentanti téhle skandinávské země za minulou sezonu nepustili na stupně vítězů nikoho jiného v pěti mužských a dokonce osmi ženských závodech.

„Nemyslím si, že by to mělo být na denním pořádku. Biatlon je daleko variabilnější a střelba dokáže pořadí zamíchat, i když budou běžecké časy stále konstantní,“ míní Puskarčíková.

Tato slova se můžou potvrdit už v sobotních stíhacích závodech, ve kterých budou mít Norové logicky nejvýhodnější startovní pozice.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme