Domračevová ve stíhačce udolala Kuzminovou, Vítková se posunula do elitní desítky

Biatlonistka Veronika Vítková se díky bleskové poslední střelbě posunula do elitní desítky stíhacího závodu na Holmenkollenu a skončila 9. Boj o první místo vyhrála v posledním okruhu Darja Domračevová před Slovenkou Kuzminovou.

Oslo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková na Holmenkollenu

Veronika Vítková na Holmenkollenu | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Z poslední střelby odjížděly spolu. Anastasia Kuzminová a Dajra Domračevová, dvě hvězdy světového biatlonu měly dva kilometry na dramatický vzájemný souboj. Běloruska si nechala rozhodující útok na poslední těžké stoupání a vysokou frekvencí olympijskou slovenskou reprezentantku utrhla.

Nejhorší střelba ze všech. Biatlonistky skončily ve štafetě 13., vyhrála Francie

Číst článek

Kuzminová dojela druhá se ztrátou 9 sekund, ale zvýšila svůj náskok v čele Světového poháru, Kaisa Mäkäräinenová totiž dojela až ve třetí desítce.

Nejlepšího výsledku v kariéře dostáhla Japonka Tačizakiová, která se posunula na čtvrté místo, v posledním kole nestačila na třetí Američanku Dunkleeovou.

Veronika Vítková zakončila poslední české individuální vystoupení v letošním Světovém poháru na 9. místě. První položku zvládla bezchybně, po dalších dvou musela vždy na jeden trestný okruh a propadla se, jenže zabojovala v závěru.

Poslední střelbu zvládla bleskurychle za 22 sekund a navíc čistě, chvílemi pak jela i sedmá, ale ve finiši podlehla Lauře Dahlmeierová, která se se startovním číslem 28 dostala na sedmé místo, a Rusce Kaiševové. Vítková doběhla devátá.

Druhá česká závodnice v závodě Eva Puskarčíková zvládla čistě jen první a poslední střelbu, díky slabšímu střeleckému času se propadla na konečnou 34. pozici.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme