Český biatlonista Štvrtecký se stal juniorským vicemistrem světa ve sprintu

Jednadvacetiletý biatlonista Jakub Štvrtecký je juniorským vicemistrem světa ve sprintu na 10 kilometrů. V Lenzerheide nestačil pouze na obhájce zlata Vebjörna Söruma z Norska, který vyhrál o 25 sekund, přestože běžel jedno trestné kolo. Český reprezentant střílel bezchybně.

Tento článek je více než rok starý.

Lenzerheide (Švýcarsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Štvrtecký.

Jakub Štvrtecký. | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Štvrtecký zúročil zkušenosti z této sezony Světového poháru dospělých a po juniorském MS se připojí k reprezentaci chystající se na světový šampionát dospělých v Anterselvě. Ještě v neděli v Lenzerheide ale bude člen letohradského klubu pocházející z Velkých Karlovic útočit na další medaili ve stíhacím závodu.

Do něj postoupilo kompletní české kvarteto a navíc všichni skončili do 21. místa. Mikuláš Karlík doběhl desátý, Vítězslav Hornig osmnáctý a 21. příčku obsadil Tomáš Mikyska. Sörum bude i ve stíhačce obhajovat zlato z loňského šampionátu v Osrblie.

Česká výprava v Lenzerheide se dnes zásluhou Štvrteckého dočkala třetí medaile a opět stříbrné. Druhý byl dorostenec Ondřej Mánek v pátečním sprintu i ve štafetě spolu s Josefem Kabrdou a Jonášem Marečkem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme