Biatlonisté Krčmář s Václavíkem měli pozitivní test na koronavirus, do Oberhofu zatím neodjedou

Biatlonisté Michal Krčmář a Adam Václavík měli pozitivní test na koronavirus a nezúčastní se tak minimálně prvního ze dvou dílů Světového poháru v Oberhofu, jenž začne v pátek sprinterskými závody. V českém týmu je nahradí mladí Tomáš Mikyska a Milan Žemlička.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář

Michal Krčmář | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Nejlepší Čech v průběžném pořadí SP Krčmář a Václavík, jenž dosud v sezoně nebodoval, neprošli testy před odjezdem ze soustředění v Pokljuce.

V Rusku vyšetřují hromadný útěk biatlonistů před dopingovými komisaři. Odhlásilo se jich 33

Číst článek

„Kvůli sněhovým podmínkám jsme po svátcích museli opustit Českou republiku. I přesto, že jsme dodržovali přísná interní pravidla, tak se dvěma klukům nevyhnul pozitivní PCR test. Tým se připravoval odděleně na Pokljuce, hotel nebyl otevřený pro veřejnost, a přesto se to stalo,“ uvedl na svazovém webu trenér mužské reprezentace a sportovní manažer Ondřej Rybář.

Devětadvacetiletý Krčmář a o tři roky mladší Václavík podstoupí koncem týdne kontrolní testy. Teoreticky by se mohli k týmu připojit pro druhý díl SP v Oberhofu, jenž startuje ve středu.

Pro úvodní závody je nahradí Mikyska a Žemlička, kteří už se v této sezoně mezi elitou představili. Tým bude dále tvořit Vítězslav Hornig, Tomáš Krupčík, Jakub Štvrtecký a na nedělní smíšenou štafetu dorazí zkušený Ondřej Moravec, jenž si po dohodě s trenéry protáhne přípravu v rakouském Obertilliachu.

Biatlonový seriál po vánoční přestávce pokračuje pátečními sprinty, na které navážou sobotní stíhací závody. Ženám se koronavirové potíže vyhnuly a v Oberhofu nastoupí v sestavě Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Eva Puskarčíková a Tereza Vinklárková.

Covid-19 se vedle dua biatlonistů objevil v českém servisním týmu, z něhož vypadli dva členové. „Servisu budou pomáhat i trenéři, musíme si s tím nějak poradit. Na cestě do Oberhofu je Michal Šlesingr, který pomůže s testováním,“ jmenoval Rybář bývalého reprezentanta, jenž po loňském konci kariéry pracuje na svazu. „Řešíme ze dne na den příjezd dalších lidí, kteří ale musí projít PCR testy. Je to trochu očistec,“ dodal sportovní manažer a trenér.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme