Čtyři nuly, stupně vítězů a červený dres. ‚Úplně šílené,‘ směje se Markéta Davidová

Obrovská kanadská zima, silueta národního parku Banff a hodně krajanů kolem trati. V takových kulisách vybojovala Markéta Davidová druhé místo ve vytrvalostním závodě biatlonistek. Navíc se dostala do čela hodnocení disciplíny.

Canmore/Kanada Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová v Canmore

Markéta Davidová v Canmore | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Jsem strašně ráda za čtyři nuly, to je poprvé v životě, co jsem je dala. Nenazývala bych to střeleckou jistotou, ale teď to sedlo a klaplo to,“ řekla biatlonovému svazu po závodě vytrvalostním závodě v Canmore Markéta Davidová, která znovu skončila na stupních vítězů.

Davidová září i za mořem. Ve vytrvalostním závodě v Canmore skončila těsně druhá

Číst článek

Výborný střelecký den a taky sedmý nejrychlejší běh juniorské mistryni světa pomohl už ke čtvrtému individuálnímu umístění na pódiu v aktuální sezoně. Davidová potvrdila formu z Anterselvy, kde vyhrála sprint a skončila stříbrná v závodě s hromadným startem, porazila ji pouze extrémně rychlá Norka Tiril Eckhoffová.

Mladá Češka skončila jako jediná na pódiu v obou vytrvalostních závodech ročníku. Jak na startu v Pokljuce, tak v mrazem zkráceném závodě v Canmore. Po třetím a druhém místě je v čele hodnocení disciplíny a útočí na malý křišťálový glóbus.

„Už jsem to slyšela. Je to šílený, vůbec nechápu, jak já můžu mít červený dres,“ nepřestávala se smát.

Středisko v Canmore sice nenavštěvuje tolik diváků jako Nové Město nebo další evropská dějiště. Češi tu ale díky krajanům mají téměř domácí atmosféru a lákají je okolní hory. Co vadí, je tuhá zima, která padá až za -20 stupňů.

„Myslím, že zimu je dobré mít hodně oblečení, hýbat se a snažit se být co nejdéle v teple. Není to omezení, spíš si člověk musí vzít silnější rukavice, ale na to jsem zvyklá,“ vysvětluje Davidová, která se těšila do tepla.

A má být ještě chladněji. V pátek jsou na programu štafety a v sobotu sprinty, o jejich osudu ale rozhodne vedení závodu.

„Tohle rozhodnutí nechám na jiných lidech, ti to posoudí nejlíp. Myslím, že kdyby měla být taková zima, jakou hlásí třeba v sobotu, bylo by lepší, kdyby se to nejelo,“ doporučuje druhá žena vytrvalostního závodu.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme