‚Absolutně nechápu, co je tohle za počasí.‘ Biatlonistky věří, že během sobotní stíhačky déšť ustane

Medaili si z Francie už jistojistě odveze, a nemusí zůstat jen u jedné. Biatlonistka Markéta Davidová uspěla ve sprintu a teď má skvělou příležitost na to navázat. V Le Grand-Bornand ji totiž čeká stíhací závod. A nejen ona doufá, že v alpské vesničce konečně přestane pršet.

Le Grand-Bornard Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová.

Markéta Davidová. | Foto: Anders Wiklund | Zdroj: Reuters

Kolegové ze slovenské televize se museli až fénem pokusit probrat k životu svou utopenou kameru. Tu ale ani do té doby příliš nevyužili, protože většina promoklých biatlonistek kolem novinářů jen rychle proběhla a spěchala do tepla ždímat vodou nasáklé kombinézy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonistky věří, že na ně v Le Grand-Bornand během sobotní stíhačky čeká lepší počasí než v pátek. Více v reportáži Davida Nyče

„Je to opravdu šílené, absolutně nechápu, co je tohle za počasí. V botách mám úplné bazény,“ pravila v cíli Jessica Jislová. Zklamání ze dvou střeleckých chyb v jejím případě rychle přebila zpráva meteorologů o tom, že během sobotního stíhacího závodu už pršet nebude.

Ještě že tak. Vždyť Markéta Davidová, která vtipkovala o tom, že si pro bronz ze sprintu doplavala, ani neví, v jakém oblečení tentokrát nastoupí.

„Možná v plavkách, nevím. Už na sebe fakt nic nemám,“ řekla se smíchem nejmladší česká biatlonistka.

Biatlonistka Davidová má další medaili. Ve sprintu ve Francii zastřílela čistě a získala bronz

Číst článek

Davidová ale nemusí na trať vyrazit v plavkách, aby upoutala pozornost okolí, tu na sebe strhává svými výkony. Vidět bude hlavně díky tomu, že odstartuje jako třetí v pořadí. Ostatně poslední dobou si jí výrazně víc všímají i konkurentky, třeba vítězka sprintu Norka Tiril Eckhoffová.

„Když odešla Gabriela Koukalová, říkala jsem si, můj bože, tohle je nová Gabriela! Ne, vážně, je moc dobře, že máte zase novou hvězdu. Markéta toho může dokázat opravdu hodně, má vážně velký talent,“ uvedla Eckhoffová pro Radiožurnál.

„Doufám, že už s tímhle umím trochu pracovat a že to nebude nějaký propadák,“ dodala Davidová s vírou, že ustojí tlak před závodem, ve kterém má skvělou příležitost navázat na páteční úspěch.

Sobotní stíhací závod žen začne v 15 hodin, a nejen o výkonech české jedničky budou průběžně informovat živé vstupy na Radiožurnálu.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme