‚Nejsem si jistá, jestli bych to bez ní zvládla.‘ Biatlonistka Davidová vděčí za bronz i spolubydlící

Biatlonistka Markéta Davidová vstoupila do nové sezony Světového poháru skvěle. Ve švédském Östersundu získala bronz ve sprintu, a zásluhu má na tom prý i její spolubydlící Eva Puskarčíková.

Tento článek je více než rok starý.

Östersund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová

Markéta Davidová | Zdroj: Reuters

Bydlí spolu na pokoji, podporují se a pomáhají si nejen na trati. Markéta Davidová s Evou Puskarčíkovou jsou nerozlučnou dvojicí – prý i díky tomu slaví český biatlon první medailový úspěch v sezoně. Právě Davidová získala bronz ve sprintu Světového poháru ve švédském Östersundu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Markéta Davidová vděčí za bronzovou medaili i spolubydlící Evě Puskarčíkové

„Je první advent a já si mohu otevřít první okénko v adventním kalendáři,“ napadlo v neděli ráno jako první Markétu Davidovou.Ten den jinak začal docela obyčejně, ale za několik hodin už bylo vše jinak.

U oslav nechyběla ani Eva Puskarčíková, která se usmívá, jako kdyby sama vyhrála. Přitom prostě jen dává najevo nefalšovanou radost z úspěchu své spolubydlící a kamarádky.

Biatlonistka Davidová si v úvodním sprintu SP v Östersundu dojela pro bronz

Číst článek

Tyhle dvě spolu dělají skoro všechno, jako by snad jedna bez druhé nemohla vydržet, vždyť se potkaly i při závodě na trati.

„Musím jí hrozně poděkovat, protože jsme se sjely, a kdybych jela to druhé kolo sama, tak ho tak rychle nejedu,“ usmívá se Puskarčíková, která má podle Davidové velkou zásluhu na tomhle výsledku.

„Nejsem si jistá, jestli bych to bez ní zvládla. Ona je skvělá a jsem za ni hrozně ráda. Jsem ráda, že si mě vzala pod křídla a že jsme podobné povahy. Hvězdy si asi prostě sedly,“ dodala spokojeně Davidová. A snad i díky tomu má svoji hvězdu – Markétu Davidovou – také český biatlon.

David Nyč, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme