‚Je to obrovsky krásný pocit tady závodit.‘ Biatlonisty podporovalo na trati přes 22 tisíc fanoušků

Znovu výborná atmosféra, tentokrát ale bez předního umístění českých biatlonistů. Tak to vypadalo při úvodním závodě Světového poháru v Novém Městě na Moravě, na který dorazilo 22 tisíc fanoušků.

Nové Město na Moravě Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zaplněná tribuna při mužském sprintu v Novém Městě na Moravě

Zaplněná tribuna při mužském sprintu v Novém Městě na Moravě | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

„Je to obrovsky krásný pocit před těmi lidmi závodit. Děkuju jim za to, že tohle můžu zažívat. O to víc se jim chce člověk předvést a teď mě mrzí, že to nebylo úplně ono,“ popisoval pro Radiožurnál po závodě v cíli dvacátý Michal Krčmář.

Byl jsem nervózní, ale není to propadák, hodnotí Krčmář 20. místo a vyhlíží posun ve stíhačce

Číst článek

A vlastně za to mohli i fanoušci, i když jim to Krčmář pochopitelně nevyčítal. Zatímco na olympijských hrách právě ve sprintu získal stříbro, tady v Novém Městě se s touto atmosférou nevyrovnal, minul hned první terč a skončil dvacátý.

„Myslím, že není za co se schovávat. Byl jsem nervózní jako prase. Moc jsem chtěl se předvést doma. Ten výkon nebyl uvolněný,“ uvědomoval si Krčmář.

Ale ne každého z Čechů zaplněná Vysočina Aréna vynervovala, nejmladší z nich Jakub Štvrtecký byl až do druhé střelby nejlepším domácím reprezentantem, a i když body nakonec nezískal, tak aspoň poprvé v kariéře prošel do stíhacího závodu, a dal si tak dárek k dnešním dvacetinám.

„Lidi, co nás hnali na trati, byli vážně super. Taťka dovezl nějaké frgály, protože pocházím z Valašska, tak nabídnu na oslavu všem členům,“ přibližuje Štvrtecký.

Snad dodají dost energie českým biatlonistkám do sprintu, který začne v půl šesté a ze kterého znovu všechno podstatné uslyšíte na Radiožurnálu.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme