Se lvem na každé střelbě. Krčmář se kvůli nové pažbě vzdal ‚stříbrné‘ malorážky z olympiády

Biatlonisté budou ve světovém poháru závodit ve sprintu a ti, kteří ve slovinské Pokljuce pojedou na trati za Michalem Krčmářem, mohou vidět také lva, rytíře a oko. Právě těmito motivy je vyzdobena zbraň olympijského medailisty.

Tento článek je více než rok starý.

Pokljuka/Slovinsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář s novou zbraní

Michal Krčmář s novou zbraní | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

„Lev je dominantou pažby, chtěl jsem ji něčím vyšperkovat. Lev měl být původně vpředu, ale Ondru Rybáře napadlo, že když se dá dozadu, bude větší a víc vynikne,“ představuje Radiožurnálu svou zbraň Michal Krčmář. 

Z převleku anděla rovnou pro medaili. Davidové pomohl před životním závodem týmový mikulášský večer

Číst článek

Pažby biatlonových flint některých závodníků už dávno nejsou jen kusem dřeva, tedy co se vzhledu týká. Nor Johannes Thingnes Boe nezářil na tratích jen svými výkony, ale i svítivě růžovou malorážkou, zbraň Markéty Davidové zase zdobí barevní jednorožci.

Michal Krčmář zaujme na střelnicích o něco méně výstředním provedením, ale všechna vyobrazení, na která ukazuje, mají hlubší význam.

„Na lva navazuje rytíř. Může to mít spojitost, ale je to charakter bojovnosti, v jeho hlavě je moje oko. Fotil jsem ho a posílal,“ směje se český olympijský medailista.

Pro nápaditý design dal Krčmář ruce pryč dokonce i od malorážky, se kterou v minulé sezoně v Koreji vystřílel olympijské stříbro.

„Celkově se ten kousek povedl, ale důležité je, jak s tím budu střílet,“ připomíná Krčmář, že se počítají především sestřelené terče.

V pátečním sprintu by český reprezentant potřeboval trefit všech deset. Závod začne ve čtvrt na tři odpoledne a Michal Krčmář vyběhne se startovním číslem 8.

Čtyřiadvacítku bude mít Ondřej Moravec, Michal Šlesingr vyběhne jako 47., Tomáš Krupčík jako 78. a Adam Václavík ponese číslo 86.  

Lev na pažbě Michal Krčmáře | Foto: David Nyč

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme