Cítil jsem, že to tam je, usmíval se biatlonista Krčmář. Deváté místo je nejlepším výsledkem sezony

Biatlonista Michal Krčmář se devátým místem v závodě s hromadným startem postaral o nejlepší český výsledek mezi muži v aktuální sezoně Světového poháru. V rozhovoru pro Radiožurnál přiznal, že konečně prodal, co měl natrénováno a s výsledkem je nadmíru spokojený.

Oberhof Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář

Michal Krčmář | Zdroj: Profimedia

I se čtyřmi střeleckými omyly obsadil Michal Krčmář deváté místo – a to je jeho nejlepší výkon od března roku 2018. Biatlonisté museli kvůli kratšímu okruhu v Oberhofu absolvovat před úvodní položkou dvě kola, takže měli v nohách pět kilometrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak Michal Krčmář popsal povedený závod v Oberhofu

„Já se konečně po roce směju. Celý první trimestr jsem cítil, že to tam je, že mohu jezdit v desítce, ale pořád jsem to nedokázal prolomit. Přiznám se, že to ze mě konečně spadlo a jsem opravdu spokojený,“ řekl Radiožurnálu spokojený Krčmář.

Jak sám uvedl, formu cítil už před závodem a konečně se mu podařilo prodat, na co měl natrénováno. „Cítil jsem to v sobě, ale nechtěl jsem o tom mluvit, protože nebyly výsledky. Byl jsem včera rozbitej po štafetě, ale tělo dobře zregenerovalo. Spal jsem asi devět hodin a dneska jsem měl opět síly. Jsem opravdu rád, baví mě to.“

Zničené lyže

Osmadvacetiletý rodák z Vrchlabí, přiznal, že podmínky v Oberhofu nebyly zrovna ideální a proto si nejlepšího výsledku v sezoně cenní o to více.

„V Oberhofu je kvůli podmínkách opravdu náročné závodit. Vadí mi, že tady zničíme lyže a když pak máte jen dva dobré páry, tak je to ve zbytku sezony znát. Je škoda, že se tady s tím nedokážou popasovat lépe,“ postěžoval si Krčmář.

Dvanáctá místa v obsadili v závodě Ondřej Moravec a Markéta Davidová. Naopak Lucie Charvátová ve větrném počasí nenavázala na jedenácté místo z Francie a obsadila s osmi chybami 27. příčku.

David Nyč, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme