Ještě jedna sezona a dost. Biatlonista Šlesingr ukončí po nadcházející zimě kariéru

Trojnásobný medailista z mistrovství světa biatlonista Michal Šlesingr ukončí po nadcházející sezoně kariéru. Na devatenáctou a poslední zimu ve Světovém poháru se připravuje individuálně. Informaci o plánovaném odchodu přinesl web biatlon.cz.

Letohrad (Orlickoústecko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Šlesingr

Michal Šlesingr | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

„Je to definitivní, zimní sezona pro mě bude poslední,“ oznámil šestatřicetiletý Šlesingr v Letohradě. O svém rozhodnutí dlouho přemýšlel. „Vlastně jsem tady v tuto chvíli podle svých původních předsevzetí vůbec neměl být. Ale poslední sezona se mi nepovedla, a tak špatně jsem se loučit nechtěl,“ připomněl Šlesingr mononukleózu i zlomený bederní obratel.

Ruský biatlonista Loginov válčí se svazem. Kvůli sporu o reklamu může přijít o blížící se sezonu

Číst článek

Startoval na čtyřech olympijských hrách a na třinácti mistrovstvích světa. Nejlepší individuální šampionát prožil v roce 2007 v italské Anterselvě, kde získal stříbro ve sprintu a bronz z vytrvalostního závodu. Titulu se dočkal o osm let později ve finském Kontiolahti - zlato oslavil s parťáky ze smíšené štafety.

Na poslední sezonu se připravuje z rodinných důvodů individuálně. Manželka porodila druhé dítě, syna Benedikta, 13. srpna. „Výhodu vidím v tom, že čas si řídím sám a nemusím se podřizovat striktnímu systému. Stihnu tak ještě doma spoustu věcí udělat nebo se postarat o dceru Viktorku,“ řekl Šlesingr.

Vítěz hromadného závodu Světového poháru z ikonického Holmenkollenu z roku 2008 patří mezi hlavní bojovníky proti dopingu. Zatím jasnou představu o své budoucnosti nemá.

„Pokud mi někdo nabídne hodně peněz a málo zodpovědnosti, tak se hned přihlásím. Mám i slušnou angličtinu,“ vtipkoval a už vážně dodal: „Určitě budu otevřený všemu. Může i nemusí to být práce spojená s biatlonem. Nejprve si však budu chtít dát půl roku nebo rok pauzu. Rodině to dlužím a hlady snad neumřeme.“

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme